Ronaldinho failliet? “Hij heeft nog zes euro op zijn rekening staan”

Getty Images

Ronaldinho zit financieel in vieze papieren. Volgens de Braziliaanse site UOL Esporte is de gewezen vedette van FC Barcelona en AC Milan zelfs het faillissement nabij. Een juridisch conflict over bouwgrond ligt aan de oorzaak van de financiële problemen van Ronaldinho. De ex-voetballer hoorde zich in 2015 door een rechtbank veroordelen tot een boete van 164.000 euro omdat hij suikermolens had neergepoot op een terrein in Porto Alegre. Probleem: het terrein bleek een beschermd natuurgebied te zijn. Ronaldinho weigerde echter te betalen. Drie jaar later is de boete opgelopen tot ruim 1,7 miljoen euro en betaalde Ronaldinho nog altijd geen cent terug. Meer nog: hij weigerde ook de molens af te breken, een bevel dat de rechtbank hem had opgelegd. 

UOL Esporte meent te weten waaróm Ronaldinho zijn schuld nog altijd niet afloste. “Hij heeft nog zes euro op zijn bankrekening staan”, luidt het na contactname van Braziliaanse financiële diensten. Volgens de Braziliaanse site zouden Ronaldinho en zijn broer, die het bouwproject mee begeleidde, intussen hun paspoort hebben moeten inleveren.

Ronaldinho kwam onlangs al onder vuur te liggen omdat hij openlijk zijn steun uitsprak voor Jair Bolsonaro, de rechts populistische president van Brazilië. Onder meer FC Barcelona, waarvan Ronaldinho een ambassadeur is, toonde zich bijzonder kritisch over de politieke voorkeur van zijn ex-speler.

Misschien dat Nike raad kan brengen bij de financiële perikelen van zijn uithangbord. De sportartikelengigant plant op korte termijn voetbalschoenen met Ronaldinho’s naam op de markt te brengen. Zo wordt de rekening van Ronaldinho hopelijk snel weer gespekt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc germeau

  6€, daar doe je nog wat mee

 • Manuel Mertens

  Als hij nog maar 6€ heeft dan ben ik de paus!!

 • Harry Vankrinkelen

  Maradona achterna? trainerke gevraagd …………...

 • Patrick Vriends

  haha zes euro ze zijn zes nullen vergeten erachter te zetten .

 • frankie bressinck

  En moeten we nu medelijden hebben? 6 euro ? Wie dat gelooft is niet meer van deze wereld! Hij heeft genoeg verdiend en had maar beter moeten oppassen. Zou hij een inkomen krijgen van de Braziliaanse staat?