Ronald Vargas legt met Venezuela Colombia in de luren

AP
Sensatie in de Copa América, waar Ronald Vargas (ex-Anderlecht en Club Brugge) met Venezuela verrassend genoeg Colombia heeft verslagen. Salomon Rondon schoot 'La Vinotinto' op het uur naar de zevende hemel (0-1). Bij Colombia, op het voorbije WK nog tot in de kwartfinales, stonden alle sterren op het veld: naast James Rodriguez en Radamel Falcao was er ook plaats voor én Carlos Bacca én Juan Cuadrado. Jackson Martinez moest vrede nemen met een rol als invaller. Standard-verdediger Darwin Andrade bleef op de bank bij Colombia.

Colombia maakte geen sterke indruk in zijn eerste wedstrijd. Het nummer vier op de FIFA-ranking domineerde wel licht, maar kon de Venezolaanse doelman Alain Baroja nooit echt bedreigen. Aan de overzijde toonde Venezuela zich bijzonder efficiënt. Na een snelle counter, ingezet door nummer 10 Vargas, kopte Rondon, een ploegmaat van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts bij Sint-Petersburg, de 0-1 genadeloos voorbij David Ospina.

Pas daarna werd de Venezolaanse keeper op de proef gesteld. In de 78e minuut ranselde hij pogingen van James Rodriguez en Edwin Cardona uit zijn doel. Venezuela trok de overwinning nadien zonder veel problemen over de streep. Een énorme verrassing. Ter vergelijking: Venezuela is pas 72e op de FIFA-ranking na exoten als Zambia, Trinidad and Tobago en Oeganda.

Brazilië en Peru spelen later op de avond de tweede wedstrijd in groep C. De eerste twee van de drie groepen en de beste twee derdes plaatsen zich voor de kwartfinales.

AP
AFP
AP
AP
AP
AFP
AFP
REUTERS
AFP
EPA