Ronald Koeman: “We waren exceptioneel goed, hier mogen we even van genieten”

ANP

Bondscoach Ronald Koeman had louter lovende woorden over voor de prestatie van Oranje tegen Frankrijk. “Wat deze spelers vanavond hebben laten zien, is exceptioneel goed”, zei Koeman bij de NOS. “We hebben nu zes punten en krijgen maandag de kans om deze groep te winnen. Dat had niemand verwacht, ik zelf ook niet.”

Volgens Koeman heeft Oranje nu definitief gebroken met een slechte periode, waarin de nationale ploeg het EK 2016 en WK 2018 miste. “Dat hebben we nu wel aangetoond. Ik had niet verwacht dat we gedurende 90 minuten de betere zouden zijn. Ik had ook niet verwacht dat deze ploeg al zo ver zou zijn in het lezen van een wedstrijd. We maken een enorme stap op zo'n avond. Van begin tot eind hebben we goed gespeeld.”

Bij de ietwat geflatteerde 3-0-zege tegen Duitsland temperde Koeman de euforie, maar na de winst op Frankrijk had hij niets dan lof over voor zijn elftal. “Hier mogen we wel even van genieten”, zei de bondscoach. “In voorgaande wedstrijden zijn er momenten geweest waarin we veel beter konden. Maar beter dan vanavond wordt heel moeilijk. Dit geeft de ploeg zoveel vertrouwen. Frankrijk kwam hier niet naartoe om er een leuke wedstrijd van te maken. Het is zo moeilijk om dan geduldig te blijven en je momenten te kiezen. Kijk eens naar het aantal doelpogingen: Nederland twaalf, Frankrijk twee. Wij hebben meerdere kansen gehad om al eerder de tweede treffer te maken. Maar hun keeper was geweldig, anders had het 3-0 of 4-0 kunnen worden.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Stevens

  Amai, die waren sterk tegen de Fransen en de match ervoor tegen de Duitsers.

 • Luc Cleynhens

  Ja ja, nog efkens en de Hollandse ploeg staat terug boven de Belgische.

 • Paul Willems

  Zeer juist, topploeg in wording, of is het al. Mee rekening te houden in volgende EK's en WK's.

 • koos de vries

  Koeman is the king

 • Frank Vermeer

  Koeman is de juiste man voor de job. Onder hem gaat Oranje het EK wel halen. Voor een klein land als Nederland is het logisch dat er perioden zijn dat het minder gaat maar er komen altijd nieuwe talenten. Er wordt hier vaak vergeten dat België ook van 2002 tot en met 2012 niet op eindrondes was.