Roberto Martínez voert campagne voor zijn spelmaker: "Kevin De Bruyne is de Speler van het Jaar in de Premier League”

EPA
De bondscoach kiest partij. Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson, Virgil van Dijk en Sadio Mane staan op het lijstje kandidaten voor de PFA Player of the Year, Engelands meest prestigieuze individuele bekroning voor een voetballer. Roberto Martínez kiest echter voor Kevin De Bruyne: “Liverpool is een waardig kampioen, maar Kevin is de beste speler.”

De collega-profvoetballers stemmen binnenkort voor hun Speler van het Jaar. Kevin De Bruyne gaat de strijd aan met drie leden van de beste ploeg in de Premier League, Liverpool.

Voor Amazon Prime liet bondscoach Martínez zijn licht schijnen over de stemming: “Ik kijk naar alle wedstrijden van Kevin. Vorige week bekeek ik ook de match tegen Liverpool en voor mij was het overduidelijk. Liverpool heeft het beste team dit seizoen. Een waardige kampioen. Aan de andere kant moet je ook durven toegeven dat Kevin de beste speler is in de Premier League. De manier waarop hij matchen beïnvloedt. De speler die de pas geeft die niemand anders ziet. Kevin kan op verschillende posities uit de voeten. Hij past zich overal aan.”

Bondscoach Roberto Martínez.
REUTERS Bondscoach Roberto Martínez.

De Bruyne was in 2018 al favoriet, maar moest het toen afleggen voor Mo Salah. Een dip in het vormpeil op het moment van stemming deed de balans overhellen in het voordeel van de sluipschutter van Liverpool.

Voorlopig werd slechts een Rode Duivel verkozen tot PFA Player of the Year: Eden Hazard in 2015. Hij ging toen met alle individuele prijzen aan de haal.

LEES OOK:

Onze Man in Engeland zag dat de trofee van beste speler in de Premier League alleen ‘de Belgische Cruijff’ toebehoort (+)

Alleenheerser in de Premier League: Kevin De Bruyne zet elf collega-Duivels ver in zijn schaduw (+)

De beste wint niet altijd: waarom Liverpool-aanvoerder Henderson een serieuze challenger is voor De Bruyne als Speler van het Jaar (+)

De ergernis van Kevin De Bruyne: waarom hij het gevecht aangaat met de Premier League over zijn statistieken (+)

BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gerd de geest

  Kevin steekt er met kop en schouders bovenuit dit seizoen.

 • Tim De Duwer

  Manchester moet dan in Europa winnen en hij moet uitblinken in de finale. Makkelijk toch?

 • Jozef Van den Donder

  Virgil van Dijk , een leuke speler maar kan niet tippen aan den Kevin

 • Carlos Simonis

  Nou Jos Dedecker, dan volg je echt niet alle wedstrijden. Daarbij is van Dijk een verdediger, en de Bruyne een middenvelder. Dus die vergelijking trekt op niks. Kevin is gewoon de beste middenvelder van de wereld.

 • jos dedecker

  Leuke speler, maar zijn ploeg blijft al jaren steken in de Europese subtop. Virgil van Dijk is toch een paar niveautjes hoger dan d'n Kevin