Ribéry pakt uit met scheldtirade na ‘golden steak-gate’: “F*ck jullie moeders en grootmoeders”

rv
Franck Ribéry slaat terug. Geruggensteund door vrouwlief Wahiba, gaat de Bayern-speler vol in het offensief tegen al wie commentaar had op de gouden entrecote die hij tot zich nam tijdens zijn vakantie in Dubai. Op sociale media pakt het echtpaar uit met een zelden geziene scheldtirade.

“In 2019 zetten wij de puntjes op de i”, openen de Ribérys nog netjes, waarna de obsceniteiten in het rond vliegen. “Laten we beginnen met een boodschap voor de jaloerse mensen en de haters, die ongetwijfeld door een gescheurd condoom op de wereld gekomen zijn: “F*** jullie moeders, jullie grootmoeders en heel jullie stamboom. Ik ben jullie niks verschuldigd. Mijn succes is er vooral gekomen dankzij God, mezelf en mijn naasten die in mij geloofden. Aan alle anderen: jullie zijn niet méér dan kiezelsteentjes in mijn sokken!”

Waarna ook de media een veeg uit de pan krijgen. “Aan de pseudo-journalisten die mij bekritiseren (recentste voorbeeld: de prijs van de dingen die ik eet)... Als ik iets wegschenk - want men heeft mij geleerd om te géven, omdat ik veel verdien - waarom schrijft geen enkel groot, nationaal medium daarover? Neen, jullie schrijven veel liever over de vakantie met mijn familie. Jullie onderzoeken al wat ik doe, wat ik eet enzovoort. Voor dat soort futiliteiten tekenen jullie wel present!” (lees hieronder verder)

Vrijdagavond had Ribéry zijn scheldtirade al aangekondigd op Instagram. “Oooouuuu, ik zal een paar moeders moeten beledigen. Tot morgen, goeienacht!”, luidde het toen. Vanochtend volgde: “Ik neem een douche, eet iets, drink mijn espresso en dan ben ik voor jullie daar.” Een uur later haalde Ribéry de knop van de mestkar. Echtgenote Wahiba liet zich op haar Instagram-profiel evenmin onbetuigd. “Wij zijn blij te zien dat jullie ons tot in de keuken achtervolgen”, klonk het cynisch. “Arm Frankrijk. Dat er zoveel idioten en lullen rondlopen...”

De forse uithaal van het koppel gaat terug naar een restaurantbezoek van Ribéry tijdens zijn vakantie in Dubai waarover media gisteren berichtten. Op zijn Instagram-profiel publiceerde de middenvelder van Bayern München een video waarin te zien is hoe hij zich tegoed doet aan een stevige entrecote. Ribéry bestelde niet zomaar het eerste het beste stukje vlees: de entrecote bleek opgediend in een bad van goud. Kostprijs van de delicatesse: 1.200 euro. Het beeld werd gretig opgepikt en becommentarieerd: ‘golden steak-gate’ was geboren. Tot woede van Ribéry en zijn echtgenote.

Ribéry tijdens een eerdere vakantie met vrouw Wahida.
Photo News Ribéry tijdens een eerdere vakantie met vrouw Wahida.67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Martens

  Hij doet met zijn geld wat hij wilt.

 • Mario Tersago

  Dan vraag ik me af wie de grootste dwaas is.. Verdient geld met de karrevrachten en laat zich dan vangen aan kritiek online? Triestige plant. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

 • Marie-Anne Vandebos

  Satan is ook een God. Iemand die de ware God aanbidt is altijd nederig en vredelievend. Die zal nooit aan de anderen tonen hoeveel geld hij wel heeft om op die manier zijn medemens niet tot struikelen te brengen. Een vredelievende aanbidder van de ware God (en dus niet Satan) zal nooit op die manier uithalen naar anderen...

 • Zjeppe Fierens

  Zulke nitwits kunnen alleen maar zo riant leven door andere nitwits die geld geven om naar een spelletje te gaan kijken waarin zotten achter een zak lucht lopen...

 • eric debanne

  Marginale ventje ...! Wat een vocabulaire amaai...maar dit wist men al lang Heeft veel geld maar blijft een zielig en triestig personage ...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00