Ribbreuk kost Götze de bekerfinale

Götze viert het kampioenschap van Bayern na de ontmoeting met Hannover 96
Götze viert het kampioenschap van Bayern na de ontmoeting met Hannover 96
Een gebroken rib houdt Mario Götze morgen aan de kant tijdens de Duitse bekerfinale tussen Bayern München en Borussia Dortmund. De aanvallende middenvelder hield die kwetsuur over aan de laatste competitiewedstrijd, vorige week tegen Hannover 96.

Götze werd deze week behandeld door de medische staf van Bayern en is ook met de ploeg meegereisd naar Berlijn, maar na de afsluitende training van vandaag maakte de Duitse kampioen bekend dat hij niet in actie kan komen.

EK niet in gevaar
Götze stond een groot deel van dit seizoen aan de kant vanwege blessureleed. De laatste weken kwam de oud-speler van Dortmund weer regelmatig in actie, maar een nieuwe kwetsuur kost hem de bekerfinale tegen zijn oude liefde. Hij moet de wedstrijd net als Arjen Robben vanaf de tribune bekijken. Volgens Bayern is de EK-deelname van Götze niet in gevaar.

Afscheid in mineur?
Wellicht was de ontmoeting met Hannover 96 het laatste optreden van Götze in het shirt van de 'Rekordmeister'. Aanstaand Bayern-trainer Carlo Ancelotti gaf vorige week aan dat hij Götze geen garanties kan geven en dat als de middenvelder wel regelmatig wil spelen, hij beter op zoek kan gaan naar een andere club.