Revalidatie van Sir Alex Ferguson verloopt positief na hersenbloeding: "Hij kan al praten met familie en vrienden"

AFP
Sir Alex Ferguson werd afgelopen weekend in ernstige toestand naar het ziekenhuis gebracht. De legendarische manager van Manchester United, 76, werd met spoed geopereerd nadat hij een hersenbloeding had gekregen. Die ingreep verliep succesvol. Ondertussen blijkt dat Ferguson aan de beterhand is. 

Volgens verschillende Britse kranten gaat het de goede kant op met Sir Alex Ferguson. Zij melden dat de voormalige succescoach al rechtop kan zitten en in staat is om te praten met familie en vrienden in het Salford Royal Hospital

Manchester United gaf nog een update over de toestand van 'SAF': "De ingreep is uitstekend verlopen, maar hij zal een periode op intensieve zorgen moeten blijven om zijn herstel te optimaliseren. Zijn familie vraagt dan ook om zijn privacy te respecteren", klonk het.

Ferguson is een van de meest succesvolle voetbaltrainers ooit. Hij stond tussen 1986 en 2013 aan het roer bij Manchester United en met die club werd dertien keer kampioen van Engeland, won hij twee keer de Champions League en daarnaast nog talloze andere prijzen.

De voormalige topcoach stond vorige week nog op het veld van de club die hij meer dan een kwart eeuw diende. Samen met José Mourinho, de huidige manager van Manchester United, reikte hij op Old Trafford een onderscheiding uit aan Arsenal-trainer Arsène Wenger, die na 22 seizoenen vertrekt bij de Londense club.
Getty Images De voormalige topcoach stond vorige week nog op het veld van de club die hij meer dan een kwart eeuw diende. Samen met José Mourinho, de huidige manager van Manchester United, reikte hij op Old Trafford een onderscheiding uit aan Arsenal-trainer Arsène Wenger, die na 22 seizoenen vertrekt bij de Londense club.

Ferguson speelde als profvoetballer tussen 1958 en 1974 317 wedstrijden in de Schotse competitie, onder meer voor Glasgow Rangers. Hij maakte 170 doelpunten. Ook speelde hij zeven interlands (negen goals) voor zijn geboorteland. 

Na zijn voetbalcarrière werd Ferguson al snel trainer. Van 1978 tot zijn vertrek naar Manchester boekte hij al veel succes met Aberdeen. Onder zijn leiding won die club drie keer de Schotse titel en vier keer de Schotse beker. Ook veroverde Aberdeen in 1983 de Europa Cup II, voor bekerwinnaars, door Real Madrid in de finale te verslaan. De Schotse ploeg van Ferguson pakte later in dat jaar ook de Europese Supercup ten koste van Hamburg.

Via social media kwamen er al een pak steunbetuigingen:

My thoughts and prayers are with you, my dear friend. Be strong, Boss!

Een foto die is geplaatst door null (@cristiano) op

Keep fighting Boss.. Sending prayers and love to Cathy and the whole family x @manchesterunited 🙏

Een foto die is geplaatst door null (@davidbeckham) op
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marlies Schoefs

  @jozef fijn om te horen.@fergusson spoedig herstel

 • Jack Vanderveen

  Wat een onzin "meebieden". Alsof dat helpt om iemand van de andere kant te weerhouden of om beter te maken. Operaties daarintegen kunnen wel functioneel blijken.

 • Leo Marien

  Gelukkig zijn er nog mensen die het geluk deels in hun werk vinden, voor velen is het een dagelijks verplicht nummer en dat is jammer. Hopelijk komt alles nog goed, spoedig herstel gewenst!

 • paul lemmens

  zullen er niet veel zijn want fans weten niet meer hoe ze moeten bidden

 • Jozef Eys

  Hopelijk heeft hij evenveel geluk als ik toen ik dit 3 jaren geleden ook heb voorgehad. Via mijn lies 3 "stands" in de rechterhelft van mijn hersenen. Na bijna 4 weken op I.C.U. en zes maanden revalideren kon ik opnieuw deeltijds gaan werken. Ondertussen gaat alles weer goed. Succes ermee Sir Ferguson en dat je weer "de oude" mag worden..