Ref ziet hier geen doelpunt in en stuurt zo deze club naar barrageduel om degradatie

Twitter Bild
De Duitse tweedeklasser Erzgebirge Aue ziet zich tot een barrageduel om de degradatie veroordeeld na een kolossale scheidsrechterlijke blunder.

In het uitduel bij Darmstadt werd een geldig doelpunt van Aue - u ziet zelf op de foto hoé ver de bal over de lijn is - door ref Sören Stork niet toegekend. Aue zou de partij finaal met 1-0 verliezen en op de zestiende plaats eindigen in de tweede Bundesliga. Daardoor moet het in een barrageduel tegen Karlsruhe strijden om het lijfsbehoud.

Het clubbestuur van Aue diende na de wedstrijd klacht in bij de Duitse voetbalbond (DFB). "Met drie uiterst dubieuze beslissingen (Aue zag zich ook een penalty door de neus geboord, red.) heeft de scheidsrechter het resultaat van de wedstrijd beïnvloed", klonk het.

De DFB had echter geen oren naar de klacht en wuifde het protest weg. Tegelijk voegde de Duitse voetbalbond eraan toe dat Sportradar, de instantie die zich bezighoudt met gokbewegingen in het voetbal, geen verdachte wedpatronen rond de wedstrijd had opgemerkt. Een gemeenteraadslid uit Aue heeft intussen ook een strafklacht ingediend tegen scheidsrechter Stork. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Tampere

  De arm van vormer was even beslissend

 • Freddy De Wulf

  Ik dacht dat dit enkel in België kon. Die scheids is geen schele mol maar een stekeblinde mol.

 • Steven Jansen

  Scheidsen kunnen niet alles zien maar er zitten toch veel schele mollen bij. Ze moeten klacht indienen bij de rechtbank ipv bij de voetbalbond.

 • victor vandesande

  zie doelpunt in de match engeland duitsland op WK..Bal meer dan een halve meter binnen en geen goal voor engeland. Dus duitsers nog maar eens bevoordeeld. Wordt dus aangeleerd in de eigen competitie....

 • Tim Bogmans

  en de Duitse voetbalbond pikt dit gewoon. Ik dacht dat het hier erg gesteld was.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00