Real spoelt pandoering door, maar schittert allerminst (2-0)

Real Madrid heeft op de 23e speeldag in de Primera Division weer aangeknoopt met een zege. Op eigen veld namen Ronaldo en co de maat van middenmotor Deportivo La Coruna. Real overtuigde echter niet. Isco en Benzema zetten de 2-0 eindstand op het bord. In de stand voert Real zo weer de druk op op naaste achtervolgers Atlético en Barcelona die morgen in actie komen.

Real Madrid had het één en ander recht te zetten na de pandoering die het vorige kreeg op het veld van aartsrivaal en stadsgenoot Atlético. Ronaldo en co hadden tegen Deportivo echter eerst een kleine waarschuwing nodig om uit te startblokken te schieten. Cuenca schoot vanuit een scherpe hoek hard op Casillas. Daarna trok de thuisploeg het laken resoluut naar zich toe. Ronaldo kapte zich goed vrij, maar zijn poging sterfde op de onderkant van de lat. Ook in de herneming kon Benzema niet afwerken.

Bale had duidelijk naar zijn collega gekeken. De Welshman mocht vrij oprukken met het leer, maar knalde snoeihard tegen de dwarsligger. Het zat niet mee voor Real dat na 20 minuten toch zijn verdiende voorsprong beet had. Isco krulde de bal aan de rand van de zestien heerlijk in de verste hoek. Doelman Fabricio was kansloos. Daarna verwaterde de partij. De 'Koninklijke' controleerde zonder echt zelf gevaarlijk te zijn. 1-0 was de logische ruststand.

EPA
REUTERS
PHOTO_NEWS
AFP

Real komt goed weg
Deportivo kwam gretig uit de kleedkamer en Real Madrid ontsnapte enkele keren. Borges trapte van dichtbij op de paal en Casillas moest zijn betere zweef werk bovenhalen op een kopbal van Riera. En ook Lucas vond niet de weg naar doel. Zijn schot scheerde de lat. Bij de thuisploeg lukte al even niets meer. De kopjes van Ronaldo en zijn collega's gingen steeds verder naar beneden hangen. De Portugese superster illustreerde de onmacht met een vrije trap richting de tribunes.

Benzema verlost Real
Bernabeu slaakte dan ook een zucht van opluchting toen Benzema vanuit het niets de bevrijdende 2-0 op het bord zette. Ronaldo, met één van zijn weinig goede acties, bediende de Fransman die het leer heerlijk over Fabricio stifte. Deportivo kon daarna geen vuist meer maken en de thuisploeg tikte de partij makkelijk uit. Enige domper nog was het uitvallen van Marcelo die met een blessure naar de kant moest.

GETTY
PHOTO_NEWS
AFP
PHOTO_NEWS