Real-spits Jovic excuseert zich nadat hij regels van thuisisolatie overtrad voor feestje, maar geeft anderen ook de schuld

Jovic en zijn vriendin.
Instagram Jovic en zijn vriendin.
Luka Jovic heeft zich geëxcuseerd omdat hij vorige week de regels van zijn thuisisolatie overtrad. De 22-jarige spits van Real Madrid zegt wel "slecht ingelicht" te zijn en legt de schuld voor zijn gedrag bij anderen.

Nadat bij Trey Thompkins, een speler van het basketbalteam van Real Madrid, besmetting met het coronavirus was vastgesteld, werd Jovic net als alle andere spelers en medewerkers van de club in quarantaine geplaatst. De Serviër vloog echter naar zijn vaderland, om daar de verjaardag van zijn vriendin te gaan vieren. Hij riskeert nu gerechtelijke vervolging en kreeg alvast bakken kritiek over zich heen.

"Het spijt mij heel erg dat sommige mensen hun job niet goed deden en me geen precieze instructies over zelfisolatie gegeven hebben", vertelde Jovic in een inmiddels alweer verwijderde Instagrampost. "Ik wil me verontschuldigen bij de mensen die ik eventueel in gevaar gebracht zou kunnen hebben. In Spanje ben ik negatief getest, waarna ik de toestemming kreeg van Real Madrid om terug te vliegen naar Servië, waar ik nogmaals negatief testte. In Spanje mocht ik tijdens de quarantaine naar de supermarkt en de apotheek. Hier mag dat blijkbaar niet. Het is jammer dat men nu over mij schrijft, terwijl het over dokters en medisch personeel zou moeten gaan. Zij zijn de helden in deze moeilijke tijden. Ik hoop dat we dit samen zullen overwinnen. Servië heeft al mijn steun."

Volgens het Servische tabloid Blic wist Jovic exact wat hem te doen en te laten stond. Het blad publiceerde onder de kop "Op leugens betrapt" een document dat Jovic op de luchthaven in Belgrado ondertekend zou hebben. Daarop staat duidelijk dat de voetballer twee weken lang in zijn appartement moest blijven.

Luka Jovic.
AP Luka Jovic.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nancy De Cloedt

    De schuld op een ander schuiven is altijd gemakkelijk.Je bent nog altijd verantwoordelijk voor uw eigen doen en laten.

  • frank triolet

    Ik ben dat beu al die excuses, maar terwijl doen ze wat ze willen