Real naar finale WK voor clubs na gemakkelijke zege tegen Cruz Azul (0-4)


Sergio Ramos GOal (0-1) Cruz Azul vs Real Madrid by LiveGoalsforyou
Real Madrid heeft zich vandaag gemakkelijk geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De ploeg van Carlo Ancelotti zette het Mexicaanse Cruz Azul met 0-4 opzij. Ramos en Benzema scoorden voor de rust, Bale en Isco dikten aan na de pauze. Het kanon van Ronaldo bleef vanavond stil, maar de Portugees was wel twee keer aangever.

De Mexicanen van Cruz Azul leken nogal onder de indruk van de omstandigheden en dat betaalden ze ook bijna meteen cash. In de derde minuut hield Corona Ronaldo met een geweldige save van de openingstreffer. Nog voor het kwartier trok Real het laken echter naar zich toe. Op een vrije trap van Kroos ging Corona onder de bal door en Ramos kon simpel binnenkoppen: 0-1. Na die treffer koos Real voor rustig meesterschap en prikte het af en toe, Corona stond pal op pogingen van Kroos en Benzema. Tien minuten voor tijd dribbelde Carvajal zich zomaar even langs drie spelers om daarna Benzema te bedienen, een kans die de Fransman niet liet liggen: 0-2. Nadien kreeg Cruz Azul nog een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer toen de bal op de stip ging na een lichte overtreding van Ramos op Pavone. Casillas dook echter naar de juiste hoek en stopte de elfmeter van Torrado.

AP
EPA

Goal Benzema - Cruz Azul 0-2 Real Madrid - 16... by FranceCup3

Ook na de rust bleef Real heer en meester en dat werd ook in de verf gezet met een vroege treffer. Isco speelde Ronaldo aan in de zestien en de Portugees schilderde de bal op het hoofd van Bale: 0-3. Nadien draaiden de twee sterren van de 'Koninklijke' rol om en op een voorzet van Bale probeerde Ronaldo met een heerlijke rabona-volley te scoren, de knappe poging van de Portugees strandde echter op Corona (zie video onderaan). Niet veel later legde 'CR7' de bal opzij voor Isco, die na een gezondheidswandeling door de defensie de 0-4 op het bord zette.  Cristiano Ronaldo zocht nog nadrukkelijk naar de goal die zijn wedstrijd zou bekronen, maar vandaag bleef de Portugees uitzonderlijk droog staan.

Real plaatst zich dankzij de 0-4 zege gemakkelijk voor de finale van het WK voor clubs en pakt bovendien de 21e zege op rij. Ondertussen toch al een meer dan indrukwekkende zegereeks. Morgen kent de 'Koninklijke' zijn tegenstander voor de eindstrijd, dan nemen het Argentijnse San Lorenzo en het Nieuw-Zeelandse Auckland City FC het tegen elkaar op in de andere halve finale. De finale wordt op 20 december gespeeld.

AP
AP

Cristiano Ronaldo Rabona Tiro Cruz Azul vs... by footballbestplayer