Real Madrid is gewaarschuwd: Chelsea wil zeker 110 miljoen voor Eden Hazard

Photo News
Minstens 110 miljoen euro. ’t Zijn heus geen solden op Stamford Bridge. Chelsea hoopt komende zomer nog altijd op een bedrag van negen cijfertjes voor Eden Hazard (28), ondanks nog maar een jaar onder contract. Bij Real Madrid zijn ze gewaarschuwd.

Het offensief uit de Spaanse hoofdstad is nog niet ingezet. Nog niet. Bij Chelsea verwachten ze het nochtans. Er is een reden waarom Eden Hazard een contractverlenging voor zich uit blijft schuiven. Clubs weten hoe het in zijn werk gaat. Toch zijn ze bij Chelsea niet van plan om zich tegen de muur te laten zetten door een speler die straks nog maar een jaar vastligt. Ze wapenen zich. Als op de smartphone van CEO Marina Granovskaia straks de naam van José Āngel Sánchez oplicht, haar collega bij Real Madrid, heeft ze haar antwoord al klaar. Geen respons van vijf woorden zoals na het WK in Rusland — ‘handen af, niet te koop’ — maar wel de prijs die ze in gedachten heeft voor Hazard. Binnen de club klinkt het dat die straks hoger dan 100 miljoen pond zal liggen, ruim 110 miljoen euro dus. Part of the game. Chelsea betaalde begin deze maand 64 miljoen euro voor Christian Pulisic, 20-jarige flankspeler van Dortmund. Ook hij lag nog maar een jaar vast. Een transfersom die de toon van de markt heeft gezet. Pulisic als maatstaf. Een speler met de status en de commerciële waarde van Hazard is in de ogen van Chelsea minstens het dubbele waard.

Photo News

Real Madrid heeft een transfer van Hazard wel degelijk hoog op de agenda staan, maar is evenmin van plan zich in een hoekje te laten drummen. Reals cashflow staat opbodspelletjes niet langer toe. Vanaf nu wil voorzitter Florentino Perez meer beredeneerd bieden. Topspelers die nog een jaar vastliggen, zijn de interessantste targets — ook om de prijs te drukken. Naast de aanvoerder van de Rode Duivels, die op de flank voor een frisse wind moet zorgen, mikt Real ook op Christian Eriksen (straks 27) van Tottenham. Ook zijn deal in Londen loopt in de zomer van 2020 af en hij kijkt uit naar een nieuwe uitdaging. Hij moet op de middenstrook straks de ouder wordende Luka Modric (33) als dirigent aflossen. Ondanks mogelijke Financial Fair Play-issues voor PSG achten ze op Bernabéu Neymar en Kylian Mbappé, nochtans Reals wensspelers, niet haalbaar. Het elftal heeft bovendien op meerdere plaatsen verjonging nodig. Er moet ook nog budget overblijven voor een diepe spits.

Snelle oplossing

Hazard heeft de voorbije maanden niet weggestoken dat hij graag in Madrid wil spelen. In afwachting van de realisatie van de grote kinderdroom houdt hij alles af — contractbesprekingen wijst hij al meer dan een jaar af. Hij pokert. De Sportman van het Jaar en zijn gezin hebben het meer dan naar hun zin in Cobham, het dorpje buiten Londen waar ze leven, maar de sportieve ambitie krijgt op zijn achtentwintigste voor het laatst prioriteit.

Tot vandaag bereikte Real nog geen persoonlijk akkoord met Hazard. Bij Chelsea liep er evenmin een bod binnen, maar zowel zijn club als hij zijn gebaat bij een snelle oplossing. The Blues willen zich terdege kunnen voorbereiden op een toekomst zonder hun smaakmaker. Zonder slag of stoot zullen ze hem echter niet naar Madrid laten gaan, ondanks eerdere beloftes. Negen cijfertjes zullen het moeten worden. Niet minder. 

AP
Photo News
Photo News22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joachim Albert

  Als Real 60 miljoen biedt, zal Hazard bij Chelsea aandringen om weg te mogen. Laatste kans om bij Real te spelen dus zal hij zich ziek leggen of blessure veinzen. 60 is mooi bedrag, alle partijen content. 100 is gewoon startprijs onderhandelingen.

 • eric debanne

  Beetje overdreven dat bedrag ...!

 • nikolay chopov

  Ik heb juist een paar transfers van andere topvoetballers gezien, ik vraag mij af of Hazard dat geld waard is?

 • wilfried saenen

  Hazard gaat sowieso naar real eind dit seizoen. Een ideale club voor hem. Iedereen ziet hem als opvolger voor cr7 maar hij is een ander type speler. En hoeft ook niet evenveel doelpunten te maken als cr7. Hij is zeker welkom bij de beste en grootste club van de wereld.

 • Christiaan Goethals

  Madrid geeft die som, heb je de paniek gezien tegen Real Betis toen hun enige spits Karim Benzema (gekwetst?) op de grond lag.......................