Real in spaarmodus en met forfaitcijfers voorbij derdeklasser Cornella

AFP
Real Madrid heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Copa Del Rey, de Spaanse beker. Derdeklasser Cornella was een vogel voor de kat. Nadat de titelverdediger de heenmatch met 1-4 had gewonnen, trof de scoringsmachine van Real vandaag vijf keer raak. James Rodriguez nam twee goals voor zijn rekening. Voor de 'Koninklijke' is het al de zeventiende opeenvolgende overwinning dit seizoen.

Coach Carlo Ancelotti besloot Cristiano Ronaldo en een aantal andere basisspelers rust te gunnen. Ronaldo, al 20 keer trefzeker in de competitie, kreeg onder meer gezelschap van aanvoerder en doelman Iker Casillas, aanvallers Gareth Bale en Karim Benzema, verdedigers Sergio Ramos en Pepe en middenvelders Toni Kroos.

Maar ook met een veredeld B-elftal ging het Real Madrid voor de wind tegen de derdeklasser uit Barcelona. Al zag het er na een kwartier niet al te best uit. Cornella versierde een strafschop, maar oog in oog met derde doelman Pacheco schoot Boniquet de bal over het doel. Een misser die de bezoekers zich zuur opbraken, want James zette Real één minuut later al met een fraaie stift op voorsprong. De titelverdediger van de Copa del Rey duwde sporadisch het gaspedaal in. Isco en weer James, na een heerlijke combinatie, brachten de score naar 3-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft dicteerde Real de wet. Een eigen doelpunt van Lopez en een lage schuiver van Jese maakten de forfaitcijfers compleet. Real zo in spaarmodus voorbij Cornella naar de achtste finales van de Spaanse beker.