Real gooit 17 fans uit sfeervak na spreekkoren tegen Messi en Catalonië

Controversieel moment in Bernabeu tijdens Real Madrid vs Celta (3-0) afgelopen zaterdag. Een aantal supporters in het sfeervak van de 'Koninklijke' zetten kwetsende spreekkoren in tegen Lionel Messi, zijn club FC Barcelona en Catalonië. De reactie van de club kwam er al snel: de 17 verantwoordelijken die het oproer inzetten, worden uit het sfeervak gegooid.

Na de 3-0 (en de 23ste hattrick van Cristiano Ronaldo) was Bernabeu in een euforische feeststemming gehuld. Toch waren er een paar pretbedervers die het nodig vonden de aartsrivaal te jennen in beledigende spreekkoren. Uit het sfeervakken stegen gezangen op tegen Lionel Messi, Barcelona en de regio Catalonië. Onder meer "Messi subnormal", of nog "Puta Catalunya" galmden door de lucht.

Knappe reactie
Heel knap van de overgrote meerderheid van Bernabeu om die spreekkoren meteen de kop in te drukken. En ook heel knap was de reactie van de club zelf: met een pamflet werden de 1.500 supporters uit het bewuste vak geïnformeerd dat zoiets niet getolereerd wordt. De 17 aanstokers werden meteen uit het supportersvak gezet.

Strengere sancties
Zo reageert de 'Koninklijke' meteen drastisch op een beslissing van de LFP (de Spaanse voetbalbond) om beledigende spreekkoren en ander wangedrag strenger te bestraffen. Nu kunnen er enkel boetes uitgedeeld worden, maar vanaf 15 december kan de LFP ook beslissen hele supportersvakken te sluiten bij incidenten.