Real en Ronaldo, sinds de breuk op hetzelfde moment in tranendal: “Bezint voor ge ergens anders begint”

Cristiano Ronaldo.
AFP Cristiano Ronaldo.

Real Madrid en Cristiano Ronaldo zijn niet beter geworden van de breuk in de zomer van 2018.

Ronaldo miste het respect van voorzitter en club, die op hun beurt meenden dat Cristiano zijn beste tijd achter zich had liggen - 100 miljoen vanuit Turijn is dan in Financial Fair Play-tijden gretig meegegraaid.

Hebben beide partijen een inschattingsfout gemaakt, zeg.

Real Madrid nog het meest. Straks wordt het voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Met Ronaldo haalde Madrid acht jaar op rij minstens de halve finale en won het vier keer EC1.

LEES OOK: Lyon wint van Juventus en trekt met kleine bonus naar Turijn

Cristiano werd vorig seizoen weliswaar kampioen in de Serie A, maar op het internationale toneel - zijn commerciële speeltuin - werd Juve in de Champions League uitgeschakeld door Ajax en klopte Messi hem onder de spotlights van de Ballon d’Or.

Gisteravond verloren Cristiano en de Oude Dame zelfs in Lyon, een club in Frankrijk op vijftig punten of zo van PSG.

De Koninklijke en Cristiano: samen op hetzelfde moment in het tranendal.

Ronaldo.
Photo News Ronaldo.

Madrid-voorzitter Florentino Pérez en Ronaldo zijn slachtoffers van hun ego-oorlog. Allebei vonden ze dat het blinkend goud gedurende de zeven vette jaren hún stempel droeg. Al die tijd hadden beide haantjes een haat/liefde-verhouding. Ze konden niet met en ze konden niet zonder.

Clashes tussen vedetten en clubs, je ziet het wel vaker. Neymar en Barcelona.

Real Madrid en CR7 maakten van elkaar een wereldleider. Vandaag ontbeert Real de goals, het winnaars-DNA, en het aura van Ronaldo. Die op zijn beurt het prestige en de machtsuitstraling van Real Madrid CF mist.

De gevolgen zijn catastrofaal.
Scheiden doet lijden.
Een verzoening is onmogelijk.
Bezint voor ge ergens anders begint.

Real Madrid druipte gisteren af in de Champions League.
EPA Real Madrid druipte gisteren af in de Champions League.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos Simonis

    Lekker belangrijk, C.Ronaldo en Messi hebben de voetballiefhebbers 12 jaar lang doen smullen. Daar kan geen enkele voetballer aan tippen. Beiden scoren nog steeds veel in hun competitie, en dat is reuze knap. Champions league, daar winnen niet altijd de beste of het duurste elftal (gelukkig maar), de vorm en geluk van de dag is vaak heel bepalend. Zie Liverpool en Tottenham vorig jaar, ze wonnen ( en terecht), maar speelden wel de een van de aller-belabberste Champions league finale ooit.

  • Chris Marien

    Real zonder Ronaldo is en andere ploeg , en pak minder