Real begint met valse noot bij promovendus Gijon: 0-0

AP
Real Madrid is met een valse noot aan het seizoen begonnen in de Primera Division. Op bezoek bij promovendus Gijon bleef de 'Koninklijke' steken op een 0-0 gelijkspel. Een uitstekende doelman Cuellar hield de thuisploeg in de moeilijke momenten overeind. Door de nipte zege van FC Barcelona op het veld van Athletic Bilbao is Real na één speeldag al meteen op achtervolgen aangewezen in 'La Liga'.

Real had in de Noord-Spaanse kustplaats Gijon het beste van het spel en was met name in de tweede helft gevaarlijk. De grootste kans van de wedstrijd was echter voor de gastheren. De Paraguayaan Sanabria kopte voor rust op de lat, waarna de bal op de doellijn stuiterde. Een goal was het echter niet.

Bij Real stond Jesé in de spits omdat Karim Benzema ontbrak. Hij werd al snel in de tweede helft vervangen voor James Rodríguez. Dat leverde meer doelgevaar op, maar een onberispelijke Cuellar hield Bale en Ronaldo van een doelpunt. Een gefrustreerd Real drong in de slotfase nog fel aan. Ronaldo had de allerlaatste kans bij een vrije trap, maar zag zijn poging in de muur uitsterven. Seconden later kon het volksfeest in 'El Molinon' losbarsten. Het is voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 dat Real niet tot scoren komt in de openingsmatch van de competitie. Met Barca wel aan de winnende hand in Bilbao (0-1), mogen Benitez en zijn manschappen al dadelijk achtervolgen.

AP
EPA
AP