Ramos blijft Real Madrid tot pensioen trouw én hoopt op komst Hazard: “Hij kan ons veel bijbrengen”

De speculaties omtrent een transfer naar China worden naar de prullenmand verwezen. Sergio Ramos (33) blijft bij Real Madrid, zo verkondigde hij vanavond tijdens een persconferentie. Zidane kan blijven rekenen op zijn kapitein, die zich sinds 2005 ontpopte tot een clubicoon.

“Er is de voorbije week veel gespeculeerd, maar ik ben en blijf een Madridista. Ik wil met pensioen gaan hier. Ik wil graag afscheid nemen door de grote poort - als een winnaar”, opende Ramos zijn persbabbel. Het China-verhaal is van de baan. Ramos ontving afgelopen week een lucratieve aanbieding uit de Chinese Super League. Volgens Spaanse media had de Spanjaard er wel oren naar, zelf ontkent hij dat formeel. “Het aanbod uit China lag op tafel, maar ik heb nooit overwogen om te vertrekken. Ik voel me hier geliefd.”

Dat het na de Champions League-uitschakeling tegen Ajax tot een opstootje kwam tussen Ramos en Pérez in de kleedkamer, deed de geruchtenstroom enkel aanwakkeren. “Maar de president en ik hebben een prima band. We zijn als vader en zoon. Natuurlijk zijn er soms problemen, maar ja, wie heeft er nooit ruzie gehad met zijn vader? Ik vertrek pas bij Real Madrid als ik het gevoel heb dat mijn lichaam niet meer in staat is op het hoogste niveau te presteren. Volgens mij is het nog lang niet zo ver. Al jaren ben ik hier de aanvoerder. Dat wil ik nog heel graag even blijven.” Het contract van Ramos loopt nog tot 2021. 

Intussen komt de transfer van Eden Hazard naar de Spaanse hoofdstad almaar dichterbij. Ook Ramos wil de Rode Duivel graag als ploegmakker, bekende hij. “Hazard is een topspeler. Hij zou ons veel kunnen bijbrengen. Ik hoop dat hij komt.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rigobert Deleu

  Heel goede speler maar hij kan het niet laten , zou nog veel meer geel en vooral rood moeten hebben gekregen . Enkel doordat hij bij Real speelt wordt veel door de vingers gezien . Heeft door al die vieze fouten zijn eigen reputatie naar de botten geholpen . Reglement is er voor iedereen , ook voor Ramos , dat hij maar opkrast .

 • carl paepen

  Voetbalreglementen.... opzettelijk hands is geel wegens spelbederf. Tijd rekken is geel wegens spelbederf. Truitje trekken is geel wegens spelbederf, behalve in de 16m... daar mag het zelfs zonder dat het gefloten wordt. Maar iemand opzettelijk foutief afstoppen mag wel want het is geen mietjessport. Niks mag, alleen een stevige fout maken.... dat mag nog wel. Sorry, maar ik ben ni meer mee.

 • Carlos Simonis

  Feit blijft wel dat Ramos bij de top 3 beste verdedigers van de wereld hoort. Je mag alles van hem vinden, maar iedere topclub zou hem dolgraag erbij willen hebben. Hazard zal op de training alleen niet zoals bij Chelsea op 90% kunnen trainen, bij Real ga je voor 110%. Polutnik Ronald, ik begrijp jouw frustraties wel over Ramos, maar allee, het is geen zaalvoetbal he? Vroeger in het voetbal had je veel meer Ramosjes rondlopen, nu met al die camera's gaat dat minder lukken.

 • Tom Stubbe

  Inderdaad heer Ramos... jou kan hij manieren en respect voor de tegenstander bijleren..

 • Freddy Durinx

  Dat is een voetbalspeler met ballen niet altijd zuiver maar een rots in de branding.