Radja Nainggolan is nu helemaal van AS Roma

EPA
Radja Nainggolan is sinds vanavond volledig eigendom van AS Roma. De middenvelder speelt al sinds januari 2014 voor de 'Giallorossi', maar de helft van zijn transferrechten waren nog in handen van zijn vorige club Cagliari.

AS Roma heeft die rechten vandaag voor negen miljoen euro afgekocht van Cagliari. Beide clubs hadden volgens de overeenkomst nog tot 25 juni om een akkoord te vinden over wie Nainggolan definitief zou overnemen. Zoals verwacht trokken de Romeinen aan het langste eind.

Nainggolan, die het voorbije seizoen door de fans tot Speler van het Jaar werd verkozen, kwam in januari 2014 op huurbasis naar AS Roma voor drie miljoen euro. Zes maanden later betaalden de Romeinen nog eens zes miljoen euro voor 50 procent van de transferrechten van de Belg. In totaal verdiende Cagliari dus achttien miljoen euro aan de overgang.

In een tweet toonde de Rode Duivel zich erg verheugd dat hij eindelijk zekerheid heeft over zijn sportieve toekomst. "Vandaag is het een fantastische dag, ik ben eindelijk 100 procent van AS Roma", aldus Nainggolan, die momenteel met ploegmaat Miralem Pjanic op vakantie is in Ibiza. "Dat is wat ik altijd wilde. Ik wil de club bedanken voor de grote inspanningen en zal deze terugbetalen op het veld. Dat heb ik altijd al gedaan en zal ik nu nog meer doen. Forza Roma! Op naar het volgende seizoen."