Radja Nainggolan als pop opgeknoopt aan brug in Rome én bedreigd : "Gouden raad, slaap met het licht aan"

Twitter Johann Crochet

Een derby zorgt niet zelden voor verhitte en vurige toestanden, maar het kan ook duchtig uit de hand lopen. Dat blijkt nog maar eens in de nasleep van de Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio. De ploeg van Radja Nainggolan verloor afgelopen zondag in het Stadio Olimpico met 1-3 en dat kwam hard aan bij de tifosi van de 'Giallorossi'. 

In de directe nabijheid van Het Colosseum in Rome werden aan een brug vier poppen opgeknoopt die Rode Duivel Nainggolan en zijn ploegmaats Daniele De Rossi, een clubicoon, en Mohamed Salah moeten voorstellen de vierde pop droeg geen shirt. En daar blijft het niet bij want bij de bedenkelijke actie hoort ook nog een bedreigend spandoek, netjes opgehangen boven de vier Roma-poppen.

De boodschap laat écht wel weinig aan de verbeelding over: "Een gouden raad, slaap vanaf nu met het licht aan". Het is het Italiaanse 'Il Messagero' dat uitpakte met het gisteravond in de Italiaanse hoofdstad ontdekte tafereeltje. Radja lijkt bij dezen niet meer veilig.

Het lugubere tafereel werd vrijdagochtend opgemerkt, waarna de ordediensten alles verwijderden. De Italiaanse politie is een onderzoek gestart, van de daders is momenteel geen spoor. Ook naar de reden voor de wansmakelijke actie is het nog gissen. Volgens Italiaanse media kunnen zowel Lazio- als AS Roma-aanhangers de daders zijn. In het geval van Lazio kan het om een provocerende actie gaan, bij de AS Roma-fans kan de 3-1 nederlaag van zondag in de stadsderby en het teleurstellende seizoen van de Giallorossi een mogelijke verklaring zijn.

Photo News