Racisme stopt niet: nu Milan-speler(s) het slachtoffer

AFP
Nog meer racisme op de Europese voetbalvelden. Vanmiddag landde een banaan in de buurt van de Guinese AC Milan-verdediger Kévin Constant, vanuit het supportersvak van Atalanta Bergamo op het veld geworpen.

Constants ploegmaats Philippe Mexès en Nigel de Jong beantwoorden die daad met een cynisch applaus. Laatstgenoemde nam er ook een hapje van. Bij de Milanezen spelen meerdere donkere spelers, naast Constant en de Jong onder andere Mario Balotelli en Sulley Muntari.

Twee weken geleden werd de voetbalwereld opgeschrikt na het banaanincident in Villarreal-Barcelona. Alves was het slachtoffer, maar hij reageerde subliem door de banaan op te eten. Een week later werd de Senegalees Pape Diop in de competitiematch van zijn club Levante tegen Atlético Madrid met apengeluiden geconfronteerd.

Geen sportieve revanche
Milan kon op het veld sportieve revanche nemen, maar dat lukte niet want het verloor uiteindelijk in blessuretijd met 2-1. De 'Rossoneri' waren na 51 minuten nog wel op voorsprong gekomen na een owngoal van Gianpaolo Bellini. Germán Denis benutte in de 68ste minuut een strafschop en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Het was Franco Brienza die in de 96e minuut op schitterende wijze de winnende treffer binnentrapte. Als nummer zes Torino zondag wint van Parma is de kans op Europees voetbal verkeken voor Milan, op dit moment pas achtste.

PHOTO_NEWS
EPA
PHOTO_NEWS
EPA
REUTERS
AP
REUTERS