Raakt Witsel weldra zijn tattoos 'kwijt' in China? "Focussen op de wedstrijd in plaats van op imago of uiterlijk"

Axel Witsel heeft heel wat tatoeages, zoals op zijn linkerarm. Wei Shihao moest tegen Wales zijn tattoo op de linkerarm bedekken.
RV Axel Witsel heeft heel wat tatoeages, zoals op zijn linkerarm. Wei Shihao moest tegen Wales zijn tattoo op de linkerarm bedekken.
Tattoos: ze zijn dezer dagen niet weg te denken uit de voetbalwereld. Spelers sieren hun lichaam maar al te graag met inkt, maar in China denken ze daar duidelijk anders over. Zo moesten de Chinese internationals hun tattoos bedekken en straks is de Chinese Super League misschien ook aan de beurt. Opgelet dus, Axel Witsel.

China doet er alles aan om uit te groeien tot een grootheid in het voetbal, maar er is nog veel werk aan de winkel. In de China Cup ging de nationale ploeg met liefst 6-0 de boot in tegen Wales. Opvallend in die interland: de Chinese spelers hadden hun zichtbare tattoos bedekt. En dat is geen toeval volgens de Chinese pers. Sohu Sports wist te vertellen dat de Chinese voetbalbond (CFA) de komende weken "gedetailleerde maatregelen" in verband met tatoeages zal uitvaardigen.

Thepaper.com, gebaseerd in Shanghai, weet zelfs te vertellen dat die maatregelen ook zullen doorgevoerd worden in de professionele wedstrijden in China. Van de Chinese Super League tot tienerwedstrijden. Axel Witsel, speler van Tianjin Quanjian, is bij deze gewaarschuwd. De Rode Duivel heeft immers een brede tattoo op zijn linkerarm van zijn dochtertje Maï-Li.

Wei Shihao moest tegen Wales zijn tattoo op de linkerarm bedekken.
RV Wei Shihao moest tegen Wales zijn tattoo op de linkerarm bedekken.

"Ik keur elke vorm van gekleurd haar of tattoos af"

"Het nationale team heeft een verantwoordelijkheid om een gezonde voetbalcultuur voor de samenleving te bieden en in dat opzicht als een voorbeeld te dienen", vertelde een lid van de CFA aan Sohu sports. Jia Xiuquan, coach van de Chinese U19, gaat helemaal akkoord met de nieuwe regel. "Ik keur elke vorm van gekleurd haar of tattoos af", vertelde de trainer. "Elke teamspeler die geselecteerd wil worden voor de volgende wedstrijd moet de tattoos weg doen en de kleur uit hun haar wassen. Ze moeten zich focussen op de wedstrijd in plaats van op hun imago of uiterlijk."
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jonas schauvliege

  alle geluk da naingolan daar niet ga spelen dan . anders zouden we naar een mummy op het veld kijken

 • Luk Gonnissen

  Heel goed, zouden hier al lang hebben moeten doen, tatoes en belachelijke kapsels verbieden. Ik kan ook niet zomaar op mijn werk verschijnen als een clown.

 • Karl Huysmans

  Met wat geluk zijn we niet alleen zijn Tatoo's kwijt,maar zijn we heel witsel kwijt.

 • rudolf jacobs

  groot gelijk ,het trek gewoon nergens meer op,van haar tot tattoo gewoon bannen dieje rommel,net zoals die gekleurde ballet schoentjes,goede keuze in china

 • Imad stadsbader

  goede zaak