Profspelers in staking: Denemarken selecteert zaalvoetballers voor interland in Nations League

Mathias Jorgensen en Kasper Schmeichel, twee van de stakende profs.
Photo News Mathias Jorgensen en Kasper Schmeichel, twee van de stakende profs.
Denemarken heeft vandaag een nieuwe selectie bekendgemaakt voor de interlands tegen Slowakije en Wales. De selectie bestaat grotendeels uit zaalvoetballers en spelers uit tweede klasse. De Deense voetbalbond (DBU) nam de maatregel om uitsluiting voor de EK-kwalificatie te voorkomen.

De DBU zag zich genoodzaakt tot de opmerkelijke beslissing door een conflict met een groot aantal internationals over individuele sponsorcontracten van spelers. De sponsors van de Deense bond zijn niet bereid om die te betalen. Gevolg: de spelerskern van bondscoach Aage Hareide ging in staking.

Denemarken speelt morgenavond een oefeninterland tegen Slowakije. Zondag wacht het eerste duel in de Nations League tegen Wales. Bondscoach Hareide mist beide wedstrijden zo goed als zeker omdat de voetbalbond niet wil dat hij de leiding heeft over een team dat hij niet zelf heeft samengesteld.

Vanavond wil de spelersvakbond een laatste verzoeningspoging wagen. Volgens Christian Eriksen is dat een reden om straks toch nog in het vliegtuig te stappen naar Trnava, waar dus morgen Slowakije wacht. "We moeten dit conflict nu oplossen", zegt Eriksen. "Laten we de handen weer in elkaar slaan. We bieden opnieuw een tijdelijke verlenging van de oude overeenkomst aan, en dan reizen we vandaag alsnog naar Slowakije. Dan redden we voor nu in elk geval het gezicht van het Deense voetbal."

Als Denemarken, dat de laatste zestien haalde op het voorbije WK in Rusland, bij de UEFA niet tijdig een selectie zou bekendmaken, riskeert het uitgesloten te worden voor de kwalificaties van het EK 2020. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georges Vande Velde

  Moeten ze hier ook doen , niet bij de voetballers maar bij het overheidspersoneel. Stakers vervangen door werklozen!

 • Patrick Van Bogaert

  Zou de voetbalbond niet beter zorgen dat het opgelost geraakt en wat water bij de wijn doen?

 • Marcus Camps

  Denk je dat Messi of Ronaldo zomaar hun portretrechten wegschenken aan de bond !? Vergeet het maar. En omdat ze zo goed niet zijn moeten die Denen dat wel zomaar doen ?

 • frankie bressinck

  Verdienen ze nog niet genoeg daar. Eriksen en co spelen allemaal in Engeland maar als ze voor hun eigen land eens moeten spelen dan gaat het niet want ze betalen niet genoeg! Een bende graaiers dat zijn ze en op het WK was het ook al niets!

 • emiel wouters

  Dat de kleintjes nu maar winnen. En met een eurocentje zwaaien om te zeggen. Wij zijn met dit content, en kunnen ook winnen. We hebben jullie hiervoor niet nodig. Echt een gedurfd gebaar. en ik zou dit voor de 2 volgende wedstrijden ook doen. Laat die hoog gevallen voetballertje maar eens bedelen om te mogen spelen.