Zijn 400ste goal in nationale competitie: Leo Messi moet alleen Cristiano Ronaldo voor zich laten (maar heeft daar wel minder duels voor nodig)

EPA
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
3
0
SD Eibar EIB
EIB
SD Eibar
Barcelona heeft tegen Eibar eenvoudig de punten thuisgehouden: 3-0. Lionel Messi (31) zorgde voor het tweede doelpunt, zijn 400ste treffer in La Liga. Niemand deed het hem ooit voor. 

Alleen Cristiano Ronaldo heeft in nationale competities nog meer gescoord. CR7 zit aan 409 goals in alle vijf Europese topcompetities samen (de Portugees scoorde ook voor Manchester United en scoort nu voor Juventus), maar had daar wel 63 matchen méér voor nodig dan de 435 waarin Messi zijn 400 stuks maakte. Zo is ‘de Vlo’ goed voor 0,92 per match in La Liga. Naast die 400 goals is hij ook goed voor 159 assists.

Eibar hield Barcelona in de openingsfase probleemloos in bedwang, maar bij de eerste échte versnelling van de thuisploeg, was het wel prijs. Luis Suárez rondde in de negentiende minuut een heerlijke aanval van Barça af: 1-0. Voor de Uruguayaan was het (op dat moment) z’n dertiende treffer van het seizoen.

Na de koffie zette Lionel Messi de Blaugrana al snel op rozen. De Argentijn maakte zich knap vrij en knalde zijn 400ste La Liga-goal tegen de touwen. Een unieke mijlpaal in Spanje. Vervolgens tekende Suárez net voor het uur voor zijn tweede goal van de avond.

Het laatste halfuur was compleet overbodig. Barça won eenvoudig met 3-0 van Eibar. Messi en co behouden in het klassement zo hun voorsprong van vijf punten op Atlético Madrid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rick Daelemans

    Duidelijk de G.O.A.T !