Zidane na nederlaag bij promovendus: “Het probleem ligt niet bij de spelers, maar we moeten regelmaat vinden”

EPA
Pijnlijk avondje voor Real Madrid gisteren. ‘De Koninklijke’ ging in afwezigheid van Eden Hazard met 1-0 verliezen op het veld van promovendus Mallorca. Toch blijft Zinédine Zidane zijn spelers uit de wind zetten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Leider af. Dat is het verdict voor Real Madrid na speeldag 9 in La Liga. De kritiek klinkt weer wat harder, terwijl Barcelona overneemt in de stand na een 0-3-overwinning bij Eibar met goals van Griezmann, Messi en Suarez. Toch was de nederlaag bij Mallorca nog maar de eerste verliespartij in de competitie voor de Madrilenen. 

Bovendien stonden een aantal bepalende spelers niet op het wedstrijdblad. Modric en Kroos bleven uit de selectie met rust/blessures. Eden Hazard verwelkomde dan weer zijn vierde zoon en was er om die reden niet bij. Thibaut Courtois stond wel gewoon 90 minuten in de goal. 

In die zin moest Zinédine Zidane dus oplossingen zoeken. De Fransman koos voor een 4-4-2 met Benzema en Jovic in de spits. Helaas kon ook de Serviër niet overtuigen. Enkel Courtois liet als doelman minder passen noteren dan de aanvaller. Andermaal flink wat vragen voor Zidane na de wedstrijd. 

Zidane: “Meer regelmaat nodig”

De ex-middenvelder hield op de persconferentie zijn spelers uit de wind. “Het probleem ligt niet bij mijn spelers”, vertelde hij na de wedstrijd. “Het probleem is dat we telkens moeten bewijzen hoe goed we zijn. Elke drie dagen. Dat is moeilijk voor ons en momenteel doen we dat niet.” 

“Deze ploeg heeft regelmaat nodig. In principe zijn we waar we moeten zijn, want we hebben ook al goeie dingen laten zien dit seizoen. Helaas is het zo dat we soms mindere prestaties hebben. Ik zal niet zeggen dat ik me zorgen maak, want daar hou ik niet van, maar de waarheid is dat we een constante in ons spel moeten leggen als we dit jaar iets belangrijks willen winnen. Er moet meer leven in ons voetbal komen. Tegen Mallorca lukte dat niet.” 

EPA
REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlos Simonis

    Het spel van Real Madrid is nog steeds teveel afgestemd op C.Ronaldo. Die knalde bijna alle ballen gewoon erin. Wanneer C.,Ronaldo nog bij Real zou spelen, dan had sprak niemand meer over de verediging, dat ze te ver naar voren spelen. Of dat ze te langzaam zijn. Courtois heeft hiermee moeite mee, want hij is veel verdedigers om zich heen gewend.