Voorzitter Real Madrid bekent voor het eerst: “Zijn hoopvol dat Hazard komt”

Voila, daar is de eerste openlijke toegeving. Real Madridvoorzitter Florentino Perez is hoopvol dat hij Eden Hazard naar Spanje kan halen. Dat vertelde hij aan de Spaanse radio: “We proberen het al jaren.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

In een interview met deze krant (zie hier) zegt Hazard het nog niet expliciet, maar de Europa Leaguefinale wordt zijn laatste match voor Chelsea. De hints zijn overduidelijk. Hij wil naar Real Madrid. In een gesprek met Onda Cero, de Spaanse radio, geeft voorzitter Florentino Perez voor het eerst de interesse toe: “Ik ben erg geïnteresseerd in de komst van Hazard naar Real. Ik ben hoopvol dat hij komt. Hij is een van de besten ter wereld. Maar hoe gaan we met een club praten die de finale speelt? We probeerden hem vorig seizoen al binnen te halen, maar dat wat was onmogelijk. We hengelen al een paar jaar achter hem, maar voorlopig hebben we hem nog niet beet.”

 Florentino Pérez.
REUTERS Florentino Pérez.

Hazard landde gisteravond in Baku voor de Europa Leaguefinale. Real Madrid, dat is een zorg erna. Vanaf dan kan het voor hem niet rap genoeg gaan. Hij telt zijn dagen af en hoopt dat Real Madrid voor 4 juni een vergelijk vindt met Chelsea over zijn transferprijs - het is de dag dat de Rode Duivels zich in Brussel moeten melden voor de interlands tegen Kazachstan en Schotland. Liever trekt hij erna niet op vakantie met een transfersoap aan het hoofd.

Ook Real is vragende partij voor een snelle oplossing - maar hoopvol zijn ze niet. De Spaanse club legde al in januari de eerste lijnen uit naar Chelsea. Ook Hazard had gehoopt dat er voor het eind van het seizoen duidelijkheid was, maar dat was buiten de hoge eisen gerekend van Marina Granovskaia, de stugge transferbazin en rechterhand van Roman Abramovich. Nadat beide partijen enkele weken geleden zonder akkoord uit mekaar gingen, liet ze verstaan dat er pas na de Europa Leaguefinale gepraat kon worden. Talks on hold - ondanks voorbarige berichten in Franse en Spaanse media. Real heeft zo’n 100 miljoen euro gebudgetteerd voor een speler die nog een jaar onder contract ligt, maar zij had een veel hogere prijs in gedachten - meer dan 130 miljoen euro. Op dat moment een dealbreker voor Real.

Na een abominabel seizoen heeft Real dringend nood aan goed nieuws. Vanaf 30 mei, de dag van de finale, zullen ze opnieuw de forcing voeren. Zullen ze uiteindelijk betalen wat Chelsea wil? Of doen ze een tegemoetkoming ergens in het midden tussen vraag en aanbod? De push komt er.

Na de pijnlijke nederlaag op de slotspeeldag tegen Real Betis heeft coach Zinédine Zidane, grootste pleitbezorger van Hazard, nogmaals op de tafel geklopt. Hij wil zekerheid dat hij zijn ploeg rond hem kan bouwen. Zidanes plan met de aanvoerder van de Rode Duivel is duidelijk. Hazard moet het uithangbord van het nieuwe Real worden. Een referentiepunt tussen de lijnen, dat de club verloor na het vertrek van Cristiano Ronaldo.

Eden Hazard en Zinédine Zidane.
Photonews Eden Hazard en Zinédine Zidane.

In de vestiaire van Real is Hazards komst al weken een thema. Met gunstige signalen dat zijn ploegmaats hem straks met open armen zullen ontvangen. Zijn WK, zijn sterk seizoen bij Chelsea, de persoonlijkheid, goesting en ambitie die hij toonde tijdens de contacten met Real, hebben de laatste sceptici, in bestuurs- en kleedkamer, over de streep getrokken. Het geloof in de nieuwe gangmaker is groot. Zidane hoopt dat Hazards komst straks voor een nieuwe wind zorgt. Dat zijn ploeg zich aan de hand van Hazard, een leider met de voeten, heruitvindt na een belabberd seizoen. Zizou gelooft oprecht dat hij op beslissende momenten het verschil zal maken.

Duurste Real-transfer ooit

Het valt af te wachten wat de druk met Hazard zal doen - doorgaans zorgeloos, maar evenmin vrij van stress. Met een transfersom van ruim 100 miljoen euro wordt hij de duurste aanwinst ooit van Real. Duurder dan Cristiano Ronaldo (96 miljoen euro) in 2009, duurder dan Gareth Bale (100.759.418 euro) in 2013. Ook uit de polls die kranten uitvoerden bij fans blijken de hoge verwachtingen: van alle genoemde versterkingen blijkt Hazard de populairste. Er is een groot draagvlak voor zijn komst. Zijn shirt belooft straks een bestseller te zijn. Als de clubs eruit raken, kan ook de commerciële molen beginnen te draaien.

Zijn twee broers, Thorgan en Kylian, zijn ondertussen verlost van hun tranferbeslommeringen. Two down, one to go voor vader Thierry, die zijn zonen begeleidt. Ooit liepen er al de drie broers Gudjonsson bij Genk, Thordur, Bjarni en Joey. De broers Vidarsson (Arnar, Bjarni en David) passeerden in de Jupiler Pro League. Er waren de broeders Kimoni destijds (Serge, Daniel, Donatien), de broers John (Paddy, Ola, Collins) in Nederland, Ray, Rodney en Danny Wallace in Engeland, de Nigeriaanse broers Babangida (Tijani, Ibrahim, Haruna), in Frankrijk de broers Pogba (Paul, Mathias, Florentin). Maar nooit bracht een broedertrio in één zomer op de markt zoveel op als de Hazards - de prijs klimt straks zeker boven de 125 miljoen.

Kylian, Eden en Thorgan Hazard op familievakantie in Frankrijk.
RV Kylian, Eden en Thorgan Hazard op familievakantie in Frankrijk.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  JF Detrazegnies, het moet voor jou vervelend zijn dat bijna iedere grote topvoetballer Messi op nummer 1 zet, en dan C.Ronaldo. Deze twee voetballers zijn de beste die het voetbal ooit heeft voort gebracht. Maar jij bent supporter van C.Ronaldo, en supporters zijn zelden of nooit objectief. Jammer want zo mis je de schoonheid van het voetbal. Geen enkele andere voetballer komt in hun buurt van deze twee grootheden. En dat doen ze al 12 jaar lang op het allerhoogste niveau..ken uw geschiedenis...

 • dretie munkies

  Eén raad aan Hazard : wacht van naar Real te gaan tot Zidane daar weg is !

 • Christiaan Goethals

  Tja JF, waar zit hij dan die grote CR7, hij geraakt nog niet bij de drie beste doelpuntenmakers in Italië, wat een afgang.

 • JF Detrazegnies

  Hazard is goed, evenals Messi, maar Ronaldo is buiten categorie. CR7, daar kan niemand aan tippen. Zijn palmares bewijst dat ook. Het moet vervelend zijn voor Messi en zijn fans om steeds nr 2 te zijn.

 • Bernard Swenden

  als real slim is geeft het Bale aan chelsea in ruil voor hazard