Voor The Guardian was Cristiano de beste van 2014

EPA
Cristiano Ronaldo is door de Britse krant The Guardian verkozen tot beste voetballer van 2014. De Portugees kreeg 74% van de stemmen, Messi werd tweede en Neuer derde. De drie zijn ook genomineerd voor de Gouden Bal.

The Guardian publiceerde een lijst met de 100 beste voetballers van 2014, waarop Cristiano Ronaldo dus als nummer één prijkt. Die lijst werd samengesteld door 73 experts met 28 verschillende nationaliteiten, elk van hen werd gevraagd om een lijst met 40 spelers op te stellen. Daarbij moesten ze de nummer één 40 punten geven, de nummer twee 39, de nummer drie 39, etc.

74% van de experts zette 'CR7' op de eerste plaats, Messi werd door 12% op de eerste plaats gezet en Neuer door 8%. Niet toevallig zijn ook zij de drie genomineerden voor de Gouden Bal, die op 12 januari wordt uitgereikt.

De vorige twee jaar werd de Argentijn telkens als beste speler verkozen, maar dit jaar kon men onmogelijk naast de prestaties van Ronaldo kijken. Met Real Madrid pakte hij 4 prijzen: de Copa del Rey, de Champions League, de Europese Supercup en de Wereldbeker voor clubs. Daarnaast won de Portugees de Gouden Schoen als topschutter in Europa (31 doelpunten), een trofee die hij wel deelt met Luis Suárez. Hij werd ook topschutter in de Champions League met 17 treffers, een absoluut record, en hij sloot 2014 af met 61 doelpunten in 60 wedstrijden. Indrukwekkend.

Ronaldo won met Real onder meer het WK voor clubs
AP Ronaldo won met Real onder meer het WK voor clubs