VIDEO. Thibaut Courtois in La Liga steeds meer de redder van Real Madrid

AFP
Met een goed gevoel op het vliegtuig naar Abu Dhabi voor het WK voor clubs. In Engeland is de perceptie anders, maar Thibaut Courtois (26) is in La Liga steeds meer redder van Real Madrid. Zaterdag opnieuw resultaatbepalend tegen Vallecano.

El Salvador. De verlosser. De drie frustrerende tegengoals tegen CSKA Moskou in de Champions League, waar hij geen schuld aan had, zijn alweer vergeten. Die drie tegen Eibar, een maand geleden, ook. In de overige vijf wedstrijden in La Liga heeft Thibaut Courtois zijn rol gespeeld. Real Madrid steekt nog altijd vast in de derde versnelling, maar aan zijn keeper ligt het niet. Dat zegt hij ook tegen zichzelf, ‘s morgens in de spiegel. Vier clean sheets in zes matchen, waarvan drie in de laatste drie, en punten gepakt. Twee goeie tussenkomsten tegen Valladolid (3/11) vooraleer Real op voorsprong klom. Een cruciale redding bij een poging van Aspas, bij een 1-2-voorsprong op Celta. Twee goeie saves tegen Valencia, waaronder die met zijn gezicht in een één-tegen-éénsituatie met Batshuayi. Voorlopig op zijn hoede in het slot tegen Huesca. Met een dubbele redding, op zijn Iker Casillas’ voegde een Madrileense krant eraan toe, hield Courtois de laatste drie punten van 2018 op Bernabéu. Real komt niet meer in actie in La Liga. De focus staat sinds gisteren op het FIFA WK voor clubs in Abu Dhabi. Een prijs die Courtois er absoluut bij wil.

Lees hieronder verder

REUTERS

Uitspraken Simeone

De manier waarop Courtois de voorbije weken in Spanje werd bejubeld, staat in schril contrast met hoe een aantal media in Engeland over hem berichtten. Dodgy keeper stond er bovenaan een artikel van ‘TalkSport’. Zoveel als prutskeeper. Met een analist, ex-doelman Mark Bosnich, die verklaarde dat Courtois aan een post-WK-kater leed. Britse media, in hun honger naar aandacht en clicks, halen al te vaak hun eigen reputatie onderuit. “Ach”, reageerde Courtois op die goedkope kritiek. Op de uitspraken van Diego Simeone, stokende coach van Atlético, wilde hij wel reageren. Die had geïnsinueerd dat Courtois enkel maar tot Doelman van het Jaar was uitgeroepen omdat hij voor Real speelt. Courtois over zijn ex-trainer: “Ik respecteer ieders mening. Ach, hij zegt dat enkel maar om zich populair te maken bij de fans van Atlético. Hij valt Real altijd aan, omdat wij de beste club ter wereld zijn.” Overigens werd voor de FIFA Best Award gestemd voor zijn transfer naar Real werd afgerond. “Ik was toen nog een speler van Chelsea”, knipoogde Courtois. Punt gemaakt.

REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Keylor Navas had precies hetzelfde gedaan als Courtois. Real Madrid is niet in vorm de laatste tijd, dan kan je als keeper uitblinken. Maar om hem de "redder" te noemen, ik moet het nog zien.

 • Dirk Van Puymbroeck

  Hij staat in het doel om ballen te pakken,wel die tweede doelman is zeker niet slechter,enige tegenslag dat die heeft ,hij is een pak ouder en anders kon Courtois het bankje warm houden zeker weten.

 • Michael Vandamme

  In Engeland is hij vooral onpopulair geworden door zijn vertek bij Chelsea en de manier waarop. Toen Real 5 goals tegenkreeg stond het artikel in de krant ginder en hadden ze leedvermaak met Courtois, maar als hij punten pakt lees je er ginder niks van

 • David Lievens

  Dat wordt gewoon de nieuwe Casillas van Real. En Engeland... die mannen kunnen het gewoon niet verkroppen dat de Belgen hoge toppen scheren. Elk weekend zitten ze wel op 1 Belg zijn kap. Ze vragen zich nog altijd af hoe het kan dat ze van ons verloren. Vooral omdat ze zichzelf keer op keer te hoog inschatten. Let erop, vroeg of laat beginnen ze op Hazard en Debruyne te kappen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00