VIDEO. Real Madrid lijdt eerste nederlaag in tweede tijdperk-Zidane en ziet concurrentie uitlopen

EPA
Valencia CF
VAL
Valencia CF VAL
2
1
Real Madrid RMA
RMA
Real Madrid
Real Madrid raakt het zicht op koploper FC Barcelona en stadgenoot Atlético stees verder kwijt. Vanavond leed de club de eerste nederlaag in het tweede tijdperk van Zinédine Zidane. Real ging in een kolkend Mestalla over de knie bij Valencia: 2-1. De goals kwamen van de Portugees Gonçalo Guedes en de Argentijn Ezequiel Garay.  Thibaut Courtois ontbrak wegens blessureleed.

Op bezoek bij Valencia plaatste Zizou bij afwezigheid van de geblesseerde Thibaut Courtois Keylor Navas opnieuw in doel, zoon Luca Zidane verdween daardoor naar de bank. De Costa Ricaan moest zich in het Mestallastadion twee keer omdraaien. Gonçalo Guedes opende na 35 minuten de score voor de thuisploeg, Ezequiel Garay verdubbelde in de 83e minuut de voorsprong. De tegentreffer van Karim Benzema diep in blessuretijd kwam te laat.

Real kon zo niet profiteren van het puntenverlies van FC Barcelona, dat dinsdag op een 4-4 bleef steken in Villarreal. In de stand is de Koninklijke derde met een achterstand van dertien punten op de eeuwige rivaal, stadsgenoot Atlético is stevig tweede met vijf punten meer dan Real. 

AFP
REUTERS
AFP
EPA
AP
AP
AFP
AP
REUTERS9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Mooi zo real op zijn doos moet kunnen ! En weer de fout van Courtois dikke nek en arrogant Zidane ?

 • Michael Vandamme

  Als je met spelers moet spelen nu die Ronaldo op de bank hield, terwijl hij er zelf nog eens 35 per seizoen intrapte, dan moet je niet verwonderd zijn dat het niet meer zo loopt. Courtois is beter dan Navas, hij kan alleen minder goed met de voeten meespelen, dat is het enigste. Onder Zidane zal het niet beteren of ze moesten hun geldbuidel fors opentrekken.

 • Christophe de Smet

  Tis toch courtois zijn fout steeds,?

 • Christiane Van Croonenborch

  Nu verliest real ook met Navas in doel Ik denk een ploeg die wat op de dool is een citroen kan men niet blijven uitpersen grt

 • Carlos Simonis

  Real Madrid bevindt zich net als Anderlecht, Feyenoord in een behoorlijke dip.Alleen weet ik dat Real straks voor het komend seizoen heel sterk zal terug komen met hun 500 miljoen nieuwe investeringen.