VIDEO: Real kan niet scoren in Bilbao, Sergio Ramos pakte 24ste rode kaart in shirt van de Koninklijke

REUTERS
Neen, ook nu heeft Real Madrid niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Barcelona. De Koninklijke bleef in Bilbao steken op een scoreloos gelijkspel. Real zag op de koop toe Sergio Ramos in het slot naar de kleedkamer verdwijnen met zijn 24ste rode kaart voor de club. 

Na de 2-2 van Barcelona tegen Celta de Vigo zag Real Madrid zijn kans schoon om in de stand tot op zes punten van de Catalanen te naderen. De enige klip die de Koninklijke daarvoor succesvol moest omzeilen was de verplaatsing naar Bilbao. En net die tocht liep niet echt van een leien dakje. 

In de eerste helft bracht Benzema Real ei zo na op voorsprong, alleen de paal stond een Madrileens doelpunt in de weg. Gaandeweg knokte Bilbao zich in de wedstrijd en toen het kanon van Ronaldo maar bleef zwijgen, vatten de Basken hoop. Zidane en de zijnen ontsnapten aan een penalty na een trekfout van Ramos. Ook Bilbao kon dus niet meer scoren. Aan het eind van de wedstrijd wel nog gerechtigheid voor Sergio Ramos. De Real-kapitein liep tegen een weliswaar lichte gele kaart aan en mocht zo voor de 24ste keer in zijn Real Madrid-carrière inrukken. 0-0 in San Mames en zo blijft de kloof tussen leider Barcelona en Real Madrid acht punten diep.

Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (L) challenges Athletic Bilbao's Spanish forward Aritz Aduriz during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs Real Madrid CF at the San Mames stadium in Bilbao on December 2, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
AFP Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (L) challenges Athletic Bilbao's Spanish forward Aritz Aduriz during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao vs Real Madrid CF at the San Mames stadium in Bilbao on December 2, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Maes

  Anna, niet opgeven!!!! Blijven posten. Het is altijd dezelfde belachelijke zever maar blijven doorgaan!!!!

 • eduard janssens

  Het is een vuile speler !

 • Regina Coeli

  En toch wordt real kampioen want Barca mag dat zéker niet worden gisteren weer een geldig doelpunt afgekeurd.Politiek en sport 2 handen op 1 buik!

 • Marcel De Maesschalck

  Dat zijn er dan minstens 24 te weinig. Dat ventje maakt elke wedstrijd minstens één fout die rood verdiend maar ja, speelt bij Real natuurlijk. Moest hij bij Sevilla of Levante spelen vloog hij elke wedstrijd van het veld. Barcelona is een veel betere ploeg die zelfs nog met 7 of 8 Catalanen speelt. De Spanjaarden bij Real kunnen zelfs de kleuters al tellen want de meeste geraken niet verder dan 1 - 2 - 3

 • frankie bressinck

  Het was een zeer intense wedstrijd en prachtig voetbal. Dat is wat anders als Lokeren-Anderlecht! Real kreeg kansen maar ze scoren de laatste tijd moeilijk. Ook Bilbao speelde goed. Wat Ramos bezielde kan ik niet begrijpen, Aduriz was nog ver van het doel en dan zo in duel gaan? De classico is voor 23 december die zou toch gewonnen moeten worden! Kop op Zidane, vamos Real!