VIDEO. Onze chef voetbal in Madrid: “Denk niet dat Hazard beseft wat hem te wachten staat”

Gilles De Bilde en Stephan Keygnaert.
VTM/HLN Gilles De Bilde en Stephan Keygnaert.
Madrid ontving Eden Hazard met open armen. Onze analisten ter plaatse Gilles De Bilde en Stephan Keygnaert lieten in de Spaanse hoofdstad hun licht al even schijnen over de nieuwe Galáctico.

Onze chef voetbal Stephan Keygnaert is onder de indruk van de sfeer in Madrid. “Het is verbazingwekkend dat een simpele belg dit teweegbrengt. De lat ligt hoog, iedereen verwacht dat het record van de voorstelling van Cristiano Ronaldo gebroken zal worden. Maar we moeten niet ontgoocheld zijn als er straks maar 50.000 supporters in de tribune zitten. Deze transfer is zó opgeklopt. Hazard wordt echt als een galáctico omschreven, ik ben benieuwd of de fans hem ook zo zien. Ze zijn Cristiano gewend in Madrid. Ik hoop dat Eden die hoge verwachtingen kan inlossen. De eerste maanden zullen cruciaal zijn. Alles draait om resultaten. Real heeft stevig geïnvesteerd. Het zal er meteen op moeten zijn.” 

Eden Hazard in een shirt van Real
HLN Eden Hazard in een shirt van Real

“Voorlopig vrees ik dat we te veel druk op schouders van Hazard leggen. Eden is minder beslissend dan Ronaldo. Hij heeft iets meer steun nodig van de ploeg, dat is het grote verschil. Hopelijk zal het team goed draaien zodat Hazard zijn talent kan tonen. Ja, Real heeft al enkele stevige aankopen gedaan. Luka Jović heeft er een geweldig seizoen opzitten in de Bundesliga, maar van Frankfurt naar Real Madrid is grote stap. Ik hoop voor Hazard dat er nog iets komt.” 

“Ik denk niet dat hij beseft wat hem te wachten staat”

Stephan Keygnaert

“Ik denk niet dat hij beseft wat hem te wachten staat”, aldus Keygnaert. “De journalisten zullen meteen op hem zitten. Ik hoop dat hij daarmee om zal kunnen. Maar als er één iemand is die dit kan realiseren, is hij het wel. Ik ben benieuwd naar hoe hij zich hier zal aanpassen. Puur qua talent en kwaliteit hoort hij hier thuis. Nu hopen dat het er allemaal uitkomt.” 

Een fan met het shirt van Hazard aan Bernabeu.
EPA Een fan met het shirt van Hazard aan Bernabeu.

Gilles De Bilde: “Zijn kwaliteiten passen bij de Koninklijke”

Gilles De Bilde gelooft in de slaagkansen van Eden Hazard bij Real. “Coach Zinédine Zidane blijft zijn spelers altijd steunen. Ook als het iets minder gaat, zal Hazard vertrouwen voelen. Hoe Real zal spelen? Een systeem met drie aanvallers. Ik verwacht dat Bale en Vázquez nog vertrekken. Dus Hazard met Benzema en co in de voorhoede. Of ik er een goed gevoel bij heb? Absoluut, zijn kwaliteiten passen bij de Koninklijke. Vlot, technisch wendbaar, maakt het elke tegenstander moeilijk. Als ze happen, zijn ze gezien. Spelers kennen hem ook al in Spanje, hoor. Neen, hij zal geen 40 doelpunten per seizoen maken. Maar ik denk wel dat hij zich hier offensief meer zal kunnen uitleven. Het is afwachten hoe hij met die stempel van duurste Real-speler ooit zal omgaan.” 

Hazard zal zich hier offensief meer zal kunnen uitleven”

Gilles De Bilde
Gilles De Bilde
Photo News Gilles De BildeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.