VIDEO. Manier waarop Real zege in schoot geworpen kreeg, krijgt nóg een wrangere nasmaak voor Levante

Cheick Doukoure schiet een gat in de lucht op het moment dat hij de bal wil wegwerken.
AFP Cheick Doukoure schiet een gat in de lucht op het moment dat hij de bal wil wegwerken.
De manier waarop Real Madrid zondag de overwinning tegen Levante (1-2) in de schoot geworpen kreeg heeft nog een opmerkelijk staartje gekregen. Cheick Doukouré, in de slotfase de veroorzaker van de beslissende penalty, kampt namelijk met een zware knieblessure.

Doukouré schoot met nog minder dan een kwartier te spelen een gat in de lucht toen hij de bal wilde wegwerken, waarop Casemiro theatraal tegen het gras dook. Uit geen van de beelden bleek echter dat de verdediger de Braziliaanse middenvelder van Real Madrid ook daadwerkelijk had geraakt. Toch bleven de scheidsrechter en de VAR bij hun beslissing: penalty. Deze werd benut door Gareth Bale.

Invaller Doukouré speelde de wedstrijd nog wel uit, maar maandag bleek uit onderzoek dat hij bij de bewuste actie schade aan zijn kruisband heeft opgelopen. “Na zijn poging om de bal weg te werken landde hij ongelukkig op zijn linkerbeen”, meldt Levante op de clubsite. “Het resultaat is dat zijn banden zijn beschadigd.”

Levante-voorzitter Quico Catalán wond zich direct na de wedstrijd al erg op over de gegeven penalty. “Er was geen sprake van contact tussen beide spelers. Als Casemiro echt zou zijn geraakt dan had hij met een ambulance van het veld gemoeten.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jeffrey de vlaminck

    Hij zegt zelf 'als hij echt geraakt zou zijn had hij van het veld gemoeten met een ambulance' , dus een onbesuisde en ongecontroleerde actie en een terechte penalty!

  • Francis verlinden

    Deugenieterij zit niet alleen in België (ze zullen er wel voor zorgen dat die van Brussel in playoff 1 geraken). Maar nu ook in Spanje

  • Freek Groeneveld

    Een beetje zoals brugge bij ons. Alle hulp is welkom.