VIDEO: De een zijn dood is de ander zijn brood: Umtiti twee maanden out, kansen voor Vermaelen bij Barça dat puntenverlies lijdt

AFP
Barcelona heeft in de Primera Division zeldzaam puntenverlies geleden in eigen huis. De leider bleef tegen Celta de Vigo steken op 2-2. Thomas Vermaelen speelde twintig minuten.

Aspas bracht de bezoekers op voorsprong, maar Lionel Messi zelf tekende snel voor de gelijkmaker. Toen Suarez er na een knappe aanval 2-1 van maakte, leek Barça de klus te hebben geklaard. Maar dat was buiten Gomez gerekend, die Celta twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte zette. De thuisploeg drong nog aan, maar vond geen opening in de bezoekende verdediging. Thomas Vermaelen viel in de 72e minuut in voor de geblesseerde Umtiti.

Buiten het puntenverlies was er nog slecht nieuws voor de blaugrana. Volgens het Spaanse Sport ligt Umtiti de komende twee maanden in de lappenmand. Met ook nog de geblesseerde verdediger Javier Mascherano ruikt Thomas Vermaelen plots zijn kans. In 2017 zal Umtiti alvast niet meer in actie komen waardoor hij de Clásico op 23 december moet missen. 

Barcelona blijft de stand aanvoeren met 36 punten, maar eerste achtervolger Valencia (31 punten) kan wel inlopen als het morgen in Getafe wint. Atletico en Real Madrid volgen met 27 punten. Atletico ontvangt Real Sociedad, terwijl Real naar Athletic Bilbao trekt.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Regina Coeli

  Weer eens bestolen, Barcelona mag en kan nooit kampioen worden want dan is het helemaal oorlog in het o zo fijne corrupte spanje. En wat vermaelen betreft ze gaan iemand halen die het niveau aan kaan en zo is vermaelen het haasje want na de winter speelt hij niet meer in het eerste van Barcelona uitgesloten.Maar naar het wk zal hij wel mogen zoals zoveel bankzitters bij de duivelkens!

 • frankie bressinck

  Ze beginnen kwetsuren te krijgen, ze gaan nog punten verliezen! En Vermaelen? Hij is ingevallen maar deed het niet goed, veel balverlies en onnodige fouten maken. De prijzen worden in mei verdeeld, pas maar op voor Valencia dit jaar die zijn nog fris en spelen mooi voetbal.

 • Jan Dadde

  Kapotlachen,een goal die afgekeurd was die een meter "onside" was ja!

 • Anna Boekhout

  We hebben veel geluk gehad in deze wedstrijd. Celta had een strafschop moeten krijgen maar de ref had het niet gegeven. We scoorden ook 1 doelpunt vanuut buitenspel (net geen 1 meter). Maar we hebben de punten wel! Visca Barca

 • Rick Daelemans

  Real Madrid moet duidelijk kampioen worden, nu weer een goal onterecht afgekeurd wegens buitenspel,dat zijn 4 punten op 1 week da ze kwijtspelen door...