VIDEO. 50 hattricks voor Lionel Messi: de vijf fabelachtigste drieklappers op een rij

AP
Jaar na jaar blijven we het herhalen: Lionel Messi is een fenomeen. Tegen Sevilla scoorde hij zijn vijftigste hattrick uit zijn carrière. Wij zetten de meest verrukkelijke drieklappers van het voetbalwonder op een rij.

Eerste hattrick meteen in Clásico 

De eerste hattrick van Lionel Messi was uitgerekend tegen aartsrivaal Real Madrid. Het was 10 maart 2007 toen ‘De Vlo’ op 19-jarige leeftijd alle aandacht naar zich toe trok. Z’n eerste twee goals kwamen na een assist van spitsbroeder Eto’o, de goal die de hattrick vervolledigde was een staaltje individuele klasse. Met een typische Messi-versnelling legde hij veteraan Ivan Helguera in de luren, waarna een tackelende Sergio Ramos te laat kwam en ook Iker Casillas mocht vissen. En dat nota bene in de laatste minuut - Lionels haren wapperden mee met het Catalaanse feestgedruis. 

Hele trukendoos

2012 was misschien wel hét jaar waarin het tiki-takavoetbal van Barcelona onze aardbol veroverde. Lionel Messi was de exponent, en dat mocht Bayern Leverkussen in de Champions League aan den lijve ondervinden. 7-1 werd het, de Argentijn scoorde liefst vijfmaal - een record op het kampioenenbal. Een stifter, een lobje, een schuiver, Messi showde zijn hele trukendoos in Camp Nou. “Goal na goal na goal”, sprak een Engelse commentator. “Ja, ik ben wel tevreden”, bleef Messi nuchter. 

Vloekende Ronaldo

Actie, reactie. Cristiano Ronaldo had een dag eerder gescoord en dacht zich fijntjes tot de speler van de Champions League-speeldag te kronen. Mis, want wat CR7 deed, deed Messi met nog enkele gradaties schoonheid er bovenop droogjes over. Ajax was het slachtoffer. Eerst een knappe vrije trap, nadien voor zijn doen een eenvoudige treffer en tot slot strafte hij slordig verdedigen genadeloos af. 

Arsenal kwijlde mee 

“Wonderkind Messi verslaat Arsenal in z’n eentje”, titelde NRC. “Lionel Messi blaast Arsenal weg”, kopte The Guardian. “Leo is eenvoudig uniek”, lazen we bij Marca. En of Messi negen jaar geleden in het Champions League-duel tegen ‘The Gunners’ indruk maakte. Hij opende de debatten met een magnifieke knal vanop het halve maantje, waarna hij z’n tweede in het dak van het doel jaste en nog voor rust de match helemaal op slot gooide met een briljante lob. Hij bekroonde zijn glanspartij overigens met een vierde goal. The Guardian: “Wanneer Arsenal-coach Arsène Wenger de dvd van de wedstrijd herbekijkt, zal hij kwijlen net als de rest van ons.” 

Unieke kopbal

En nog eentje uit La Liga om af te sluiten, ook al uit 2010. Met een atypische kopbalgoal zette hij de Spaanse grootmacht tegen Zaragoza snel op rozen. Een fraaie solo en enkele knappe dribbels later lag de tweede in het mandje. De hattrick kwam op het bord na een plaatsbal. “Messi doet het goed, maar ik laat het aan anderen om gepaste adjectieven te vinden”, stelde Barça-coach Pep Guardiola na de krachttoer. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sander De Vet

  Jonas Van snee Engelse ploegen? Waar staan die in de champions league, hoelang is het geleden dat die gewonnen hebben. Of finale of halve finale gespeeld (apart van vorig jaar)? Premier league is overrated

 • jacques weterings

  Onbegrijpelijk dat hij er in z'n vaderland altijd zo'n boeltje van maakt.Tijdens WK nauwelijks gezien.

 • Jonas Van snee

  Messi zit bij een topclub, absoluut! Maar elk weekend spelen tegen een topclub dat niet... Jammer genoeg. Competitie in Spanje is Engeland niet... ver van . Elk zijn mening zeker

 • Henri Hendrickx

  Messi intrinsiek de beste, Ronaldo qua wilskracht. Neymar zal nooit aan hun hielen komen, heeft veel te veel kapsones!

 • jean pierre Tibermont

  Ik krijg op mijn leeftijd(73j) nog enkel een erectie van mijn lieve vrouw en van Messi !!!