Vermaelen scoort enige goal Barcelona in thuiszege tegen Malaga

EPA
Thomas Vermaelen heeft zijn seizoensopener in eigen stadion allesbehalve gemist. De Rode Duivel mocht tegen Malaga in de basis starten en scoorde de enige treffer van de partij. Messi en co trakteerden de supporters op een avondje eenrichtingsvoetbal, maar Malagadoelman Kameni had zijn dagje en leek lange tijd de held te gaan worden. Tot in minuut 72 Thomas Vermaelen zijn moment zag gekomen. De Rode Duivel kreeg de bal pardoes in de voeten en twijfelde niet: 1-0. Daar bleef het bij, Barca pakt zo 6 op 6, al zijn de Catalanen duidelijk nog niet in topvorm.

Luis Enrique dropte naast Vermaelen ook Neymar, die verlost is van zijn vervelende ziekte bof, in de basis. De fans zagen al na drie minuten een eerste goal van Suarez, maar het feest ging niet door. De Uruguayaan maakte een duwfout, oordeelde de scheidsrechter terecht. Daarna begon een spelletje eenrichtingsvoetbal van de bovenste plank, maar zonder concreet doelgevaar. Messi en co strooiden met goede passes, maar de laatste ontbrak.

Op het kwartier was er plots opschudding. Juan Carlos zag doelman Bravo ver voor zijn doel staan en probeerde het vanop de eigen helft. Zijn poging ging maar net over. Barca reageerde met een kopbal van Mascherano op de lat. Daarna verslapte het wat, Malaga loerde gewillig op de counter en kon af en toe gevaarlijk uitbreken. De grote kansen bleven echter uit. Even voor rust hadden de Catalanen wel een penalty verdiend na een overduidelijke handsbal van Miguel Torres.

Vermaelen breekt de ban
Het begin van de tweede helft was simpelweg een vervolg van de eerste. De winnaars van de treble vorig seizoen bleven - vooral onder aanvoering van een uitblinkende Iniesta - de bal monopoliseren, maar doelman Kameni redde alle pogingen. Tot Thomas Vermaelen zijn duivels ontbond. Kameni duwde een voorzet van Suarez pal in zijn voeten, de Rode Duivel twijfelde niet en trapte Barca meer dan verdiend op voorsprong.

Na de goal pikte Barcelona de draad gewoon op. De kansen bleven komen, Suarez trapte de beste in het zijnet. Thomas Vermaelen kreeg in de slotfase een applausvervanging. In de toegevoegde tijd werd het nog even heel stil in Camp Nou, maar Charles miste een opgelegde kans op de 1-1. Het bleef uiteindelijk bij die ene goal van de 'Verminator'. Het vizier van Barca staat duidelijk nog niet helemaal op scherp, maar de 6 op 6 in de competitie en de eerste thuiszege van het seizoen zijn dus wel een feit.

"Ik ben heel tevreden", reageerde Thomas Vermaelen na afloop. "Ik heb het doelpunt wel niet uitbundig gevierd. Ik scoor immers niet zo vaak en weet niet hoe je zoiets viert. Bovendien wou ik honderd procent op de wedstrijd geconcentreerd blijven. Dit eerste doelpunt voor Barcelona doet deugd. Iedereen weet hoe moeilijk ik het gehad heb. Het voorseizoen was heel belangrijk. De trainer heeft me kansen gegeven om te tonen wat ik waard ben. Ik ben hem daar heel erkentelijk voor. Malaga speelde heel compact en heeft het ons niet makkelijk gemaakt. Dit was een belangrijke zege. We scoren zes op zes en gaan op kop."

GETTY
AFP
AFP
GETTY
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.