Vermaelen krijgt nog maar eens lof van zijn coach: "Ik heb nooit aan hem getwijfeld"

EPA
2018 moet het jaar van de bevestiging worden voor Thomas Vermaelen bij Barcelona. De centrale verdediger kende een uitstekend slot van het jaar 2017 bij de blaugrana en lijkt in Catalonië vertrokken als basisspeler. "Ik heb de reputatie als man van glas, maar die heb ik nu overwonnen", vertelt Vermaelen aan El Mundo Deportivo. Ondertussen had zijn coach opnieuw woorden van lof over voor zijn speler.

Ernesto Valverde was al fan van het eerste uur van Thomas Vermaelen, vertelt de T1 van Barcelona. "Ik heb nooit aan hem getwijfeld. Ik zag hem steeds goed trainen en ik heb altijd gedacht dat hij ons kon helpen. Dat heeft hij laten zien en dan ook nog eens in moeilijke wedstrijden zoals tegen Valencia en Real Madrid. Hij heeft de fans meer overtuigd dan mij. Ik was al lang overtuigd." 

Het zijn opnieuw mooide woorden voor onze landgenoot, maar Thomas Vermaelen blijft zoals steeds met de voeten op de grond. De Rode Duivel is vooral blij dat hij het juk van blessuregevoelige speler van zich heeft afgeschud. "Ik begrijp dat er mensen twijfels hadden over mijn fysieke conditie, omdat ik de voorbije jaren enkele fysieke problemen kende, maar sinds november 2016 kende ik geen enkel probleem en ik voel me al een jaar goed. Ik weet dat ik de reputatie als man van glas heb, maar die heb ik nu overwonnen en ik heb vooral gewerkt aan de preventie. Nu laat ik zien dat ik een lange tijd zonder blessure kan voetballen en ik hoop dat ook zo te houden", vertelt Vermaelen aan El Mundo Deportivo.

"Vereerd"

Op het trainingsveld en nu ook tijdens de wedstrijden is Vermaelen  een bevoorrecht toeschouwer om Lionel Messi aan het werk te zien. "Ik voel me zeer vereerd om in hetzelfde team te spelen als de beste speler uit de geschiedenis. Het is een plezier om hem elke dag te zien spelen op training en tijdens de wedstrijden."

Vermaelen kwam ook nog eens terug op de vertederende beelden van zijn kinderen toen hij voor de Clásico werd voorgesteld. "Ik was zeer verrast. Mijn vrouw stuurde me de video na de wedstrijd en ik vond het heel grappig. We gaan die video voor altijd bewaren en we gaan het hen laten zien als ze ouder zijn."

Daddys #1 Fan Club

Een foto die is geplaatst door null (@pollyroseparsons) op
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • François Nuyts

  Vaste waarde bij Barcelona geworden , je moet het maar doen zeg ik , chapeau .

 • steve lenaers

  Altyd één vd betere verdedigers geweest. Had een mindere periode toen hij de kapiteinsband kreeg(Arsenal),maar de periode ervoor was hij superieur,nooit getwijfeld aàn onze proud.doe zo verder man. We kunnen hem maar al te goe gebruiken.⚽

 • Roger Deprez

  Ik hoop dat hij niet terugvalt en wens hem een sterk wereld kampioenschap.

 • Luk Goffin

  Vermaelen is en blijft een efficiënte top-verdediger. Hij hoort absoluut thuis in onze nationale defensie naast Alderweireld en Vertommen. Alleen spijtig dat Lombaerts geen eerlijke kans meer krijgt als alternatief voor Kompany ...

 • Hendrik Weckseler

  Na zoveel jaren miserie en eigenlijk uitgeserveerd te zijn bij Arsenal na al wat hij voor die ploeg gedaan heeft vind het ferm dat hij altijd in zichzelf is blijven geloven misschien ook eens wat tips doorspelen aan zijn collega rode duivel kompany om uit blessures te blijven