Vermaelen is opnieuw fit

Photo News
Thomas Vermaelen is hersteld van de kuitblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Zijn club FC Barcelona bevestigt op de teamwebsite dat de Rode Duivel fit is verklaard door de medische staf.

"Thomas Vermaelen heeft van de dokters groen licht gekregen om weer in actie te komen. De Belg is hersteld van de kuitblessure waardoor hij out was sinds 11 april", laat Barça weten.

De 30-jarige Rode Duivel is bezig aan zijn tweede seizoen in Catalaanse loondienst. Zijn debuutjaar ging volledig de mist in door een hamstringblessure die hij op het WK in Brazilië had opgelopen. Dit seizoen speelde Vermaelen tot dusver twintig wedstrijden voor Barcelona, waarbij hij vijftien keer in de basis startte.

EK
Barcelona speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Zaterdag (14 mei) kunnen Messi en co mits winst in Granada hun Spaanse titel verlengen. Een week later (22 mei) volgt de bekerfinale tegen Sevilla.

Het nieuws over Vermaelen is ook een opsteker voor de nationale ploeg met het oog op het EK in Frankrijk. Bondsoach Marc Wilmots kan een fitte Vermaelen achterin goed gebruiken na het forfait van kapitein Vincent Kompany.