Tien Barcelonezen moeten Supercopa aan Real laten

Mourinho en Vilanova hielden het opvallend sereen vanavond
AFP Mourinho en Vilanova hielden het opvallend sereen vanavond

Real Madrid heeft de hegemonie van Barcelona in de Supercopa doorbroken. Drie opeenvolgende keren hadden de Catalanen deze 'nietszeggende' trofee de lucht ingestoken. Het werd dus nog eens tijd dat Mourinho en co zich roerden. Dat ze daarvoor op het halfuur wat hulp leken te krijgen van Adriano die rood pakte, was mooi meegenomen. Op dat moment stond het al 2-0 na treffers van Higuain en Ronaldo, maar met zijn tienen veerde Barça toch recht. Messi krulde een vrije trap op slag van rust heerlijk over de muur. In de tweede helft werd niet meer gescoord, al kwamen vooral Pedro en Jordi Alba nog dicht bij de beslissende gelijkmaker. 2-1 dus en de Supercopa na een faire pot in Madrileense handen. Victor Valdes die vorige week een meer geruststellende 3-1 voorsprong van zijn voet liet springen, baalde als een stekker na een nieuwe snertmatch.

AFP

Vilanova zal zich in de haren krabben na het zien van de beelden. Bij de eerste goal van Higuain ging zijn defensie gruwelijk de mist in op een diepe bal. Mascherano miste de interceptie, Higuain sneed door de as en liet Valdes geen schijn van een kans. Zelfde verhaal bij de 2-0: dit keer verslikte Piqué zich in Ronaldo, waarna diens houdbare schot te moeilijk bleek voor de Barcelona-keeper. Vorige week had die overigens ook al geen te beste beurt gemaakt. Met Courtois zou Barcelona nu een vierde Supercup op rij hebben gevierd. Een niet eens zo gekke bedenking.

AFP
AP

De kelk moest tot op de bodem leeg voor de Catalaanse trots. Adriano trok de doorgebroken Ronaldo neer en mocht terecht gaan douchen. Barça klaar voor de slachtbank? Kon niet anders, maar daar legde Messi zich niet bij neer. Hij zette zich achter een vrije trap en borstelde die pardoes over de muur. Een prinsheerlijk doelpunt zoals enkel de 'Vlo' ze kan maken. 2-1, aan de rust. Met de 3-2 van vorige week in het achterhoofd was het dus nog niet over en out.

Real weigerde door te duwen in de tweede helft. De inbreng van Modric en de pegel van Higuain tegen de paal waren de enige noemenswaardige feiten waaraan de fans van de Koninklijke zich konden optrekken. Met tien domineerde Barcelona: Jordi Alba en Pedro kregen grote kansen, maar Casillas stond pal. Zo verloor Valdes alweer een onderonsje met de Spaanse nummer één. Voor Mourinho de eerste prijs van het seizoen. Een opsteker na de 1 op 6 in de Primera Division.

AFP
AFP
AP