Thibaut Courtois als eerste Belg ooit verkozen tot speler van de maand in La Liga

REUTERS
Thibaut Courtois heeft zijn uitstekende prestaties bij Real Madrid verzilverd met de prijs voor ‘Speler van de Maand’ in Spanje. Onze nationale nummer één kreeg in de competitie maar een doelpunt binnen in drie wedstrijden. Real Madrid staat momenteel ook alleen aan de leiding in La Liga. Het is de eerste keer dat de prijs een Belg te beurt valt. 

De 27-jarige Rode Duivel is een belangrijke schakel in het team van coach Zinédine Zidane, dat steeds beter begint te draaien. Courtois won in januari zijn drie competitiewedstrijden met Real, en moest zich maar eenmaal omdraaien. In de stand staat het team uit Madrid na vijf zeges op rij aan kop met drie punten meer dan rivaal Barcelona.

De erkenning van speler van de maand vormt een nieuw bewijs dat Courtois in de Spaanse hoofdstad zijn draai heeft gevonden. De Limburger ruilde na een sterk WK Chelsea in de zomer van 2018 voor Real, maar kende een wisselvallig eerste seizoen met veel kritiek. Deze jaargang toonde Courtois wel al meermaals zijn kunnen met belangrijke saves. Begin 2020 was hij nog uitblinker in de finale van de Spaanse supercup tegen Atlético, die Real na strafschoppen won. In totaal hield de Belg dit seizoen veertien keer de nul (op 27 wedstrijden).

De trofee van speler van de maand werd voor het eerst uitgereikt aan het begin van het seizoen 2013-2014. Courtois is de eerste Belg die de prijs in de wacht sleept. Opvallend: het is al van mei 2017 geleden, met Cristiano Ronaldo, dat een Real-speler won.

AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carol Vander Cruyssen

    Is hij dan nooit Speler van de maand geweest bij Atlético? Zou mij echt verwonderen.

  • daniel d'hulst

    Was hij volgens de soaanse kranten geen miskoop ?

  • Peter Berg

    Het kan daar toch snel draaien in Spanje...van "miskoop" tot speler van de maand op twee maanden tijd.