Spelers van FC Barcelona wilden contract laten herzien, om zo Neymar te kunnen terughalen

AFP
De spelers van FC Barcelona wilden afgelopen zomer zó graag dat Neymar zou terugkeren naar Camp Nou, dat ze de clubleiding aanboden om genoegen te nemen met een latere uitbetaling van hun salaris. Dat zei verdediger Gerard Piqué in een interview met de Spaanse radiozender Cadena Ser.

“We hebben aan voorzitter Josep Maria Bartomeu voorgesteld onze contracten te laten herzien omdat we wisten dat de komst van Neymar mogelijk bemoeilijkt zou worden door de regels van de Financial Fair Play”, legde Piqué uit. “We wilden bepaalde premies spreiden over de komende jaren. Zo zouden we niet minder verdienen, maar zouden bepaalde bedragen pas later uitbetaald moeten worden. We wilden dat als spelersgroep doen om de club te steunen. Iedereen was akkoord. Het bestuur waardeerde ons gebaar, maar om andere redenen lukte het niet om Neymar terug te halen.”

De transfersoap rond Neymar werd een hele zomer lang breed uitgesmeerd in de media. De Braziliaan wilde PSG, dat in de zomer van 2017 een recordsom van 222 miljoen euro voor de aanvaller neerlegde bij Barça, verlaten. Maar er werd geen akkoord gevonden.

Piqué liet in het radio-interview ook nog optekenen dat “Neymar in Parijs in een gouden gevangenis zit”. Op de vraag of een terugkeer de komende jaren nog een optie is, bleef hij op de vlakte. “In het voetbal kan alles gebeuren. Onze deur blijft open.”

Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Neymar heeft geweldig gespeeld bij Barcelona samen met Messi en Suarez. Dat was de meest gevaarlijke en gevreesde voorhoede ooit in heel Europa. Een terugkomst zou geweldig zijn.

 • Godfrey Vaes

  Seffens moeten we nog medelijden krijgen met de duurste voetballer ter wereld...

 • Johnny Vandewalle

  Ik weet niet waarom ze hem terug willen ? veel speel hij toch niet het gaat van kwaad naar erger hij verdiend te veel geld voor niets te doen alles wat betalen voor hem is te veel .

 • Jory Oversteyns

  Grootste club en spelers!

 • Kevin Sarita Ruet

  Vind er ni veel speciaal aan veel te hoog ingeschat niet beter dan en goede spits