Spaanse sportdokter: “De blessure van Hazard? Drukke voorbereiding en stress zijn boosdoeners"

Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.
Real Madrid neemt het vandaag op tegen Celta de Vigo, zónder Eden Hazard. De Rode Duivel liep op training een klein spierscheurtje op aan de quadriceps van de linkerdij en is mogelijk enkele weken out. “Een gevolg van de zware voorbereiding”, zegt de Spaanse sportdokter José González.

De zware voorbereiding eist zijn tol bij Hazard. Het verbaast sportdokter González niet dat de Rode Duivel onder deze omstandigheden een (lichte) blessure heeft opgelopen. “Tijdens de voorbereiding verrichten voetballers veel fysiek werk op training”, vertelt hij bij AS. “Daarbovenop komt het vele reizen, lang wachten op de luchthaven, constant veranderen van tijdzone,... Noem maar op. Allemaal factoren die niet bevorderlijk zijn voor het lichaam en uiteindelijk een blessure kunnen veroorzaken.” 

“Hazard komt ook in een nieuwe omgeving terecht en kan niet wachten om zich te bewijzen in Madrid. Dat leidt tot stress, wat ook het risico op een spierblessure verhoogt. Real moet de situatie goed opvolgen, zodat het niet erger wordt. Ze mogen niet te veel druk zetten en Hazard vooral niet té snel laten hervatten. Anders zou zijn lichte spierblessure opeens een aanslepend probleem kunnen worden voor maanden.” 

Tijdens de voorbereiding werd vastgesteld dat Hazard enkele kilo’s te veel meesleurde. Maar naar dat overgewicht wijst geen enkele dokters als primaire oorzaak. Hazard heeft trouwens zelden last van spierblessures, hij had er amper een vijftal in heel zijn carrière. Op het eind van de jaargang 2012-13 liep hij een serieus hamstringletsel op - een scheurtje toen. 

Zijn totaal aantal blessures in zeven jaar Engeland was ook op twee handen te tellen. De enkelbreuk die hij bij de Rode Duivels opliep, hield hem het langst aan de kant: tweeënhalve maand.

 Eden Hazard, centraal op de foto op training bij Real
AFP Eden Hazard, centraal op de foto op training bij Real6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De Reyck

  Wat ik niet begrijp is dat vele reizen en spelen tegen topploegen in de voorbereiding. Het lijkt wel een competitie op zich waarbij wordt verwacht dat de spelers al in topconditie aan de start staan.Het is natuurlijk lucratief, maar het is waanzin.Hoeveel echt vakantie hebben die spelers nog? Hazard heeft gelijk dat hij zich eens een paar weken laat gaan om helemaal te bekomen en op te laden.Hoeveel verlof heeft hij vorig jaar gehad? En ja, ze verdienen veel, maar dat compenseert niet alles.

 • Gino Haegeman

  Twee kenners hebben gesproken.

 • Patrick Jans

  Ik ben benieuwd of er ooit onderzoek is gedaan naar de relatie trainer - blessures bij spelers. Naar mijn idee speelt de manier van trainen, opbouw, intensiteit etc. een belangrijke rol en zou het mij niet verbazen dat de manier van trainen van de ene coach meer blessures oplevert dan bij de ander.

 • Bart Van Holderbeke

  Hazard slechte aankoop, geen speler die een ploeg beter maakt?? Ligt slecht in de groep?? Vanwaar komt dit allemaal?? Chelsea draaide jaren enkel en alleen rond Hazard. Al de prijzen die ze toen hebben gewonnen komt grotendeels enkel door hem. En hazard is een zeer amaibele persoon. De spelers zullen concurrentie voelen, zoals Bale, Vazquez, vinicius junior enz. Maar dat moet in een topclub. Even geduld en hazard wordt top bij Real. Perfecte ploeg en competitie voor Eden!!

 • Guido neerinckx

  Ik vrees dat Zidane een slechte aankoop heeft gedaan.Hazard is niet het type voetballer die een ploeg omhoog krijgt !