Spaanse regering zal hooligans hard aanpakken na dood fan

REUTERS
De Spaanse regering heeft beloofd dat het hooligans uit het voetbal zal weren, een dag nadat een fan van Deportivo La Coruna in de marge van het competitieduel tegen Atletico Madrid overleed na een vechtpartij.

De 43-jarige Francisco Romero Taboada overleed nadat hij aangevallen was nabij het Calderon-stadion van Atletico Madrid. De man kreeg een hartaanval en vertoonde verwondingen aan het hoofd nadat hij door een groep Atletico-supporters in de rivier Manzanares was gegooid.

Volgens Spaanse media werden 24 mensen gearresteerd. De Spaanse politie onderzoekt de videobeelden van de vechtpartijen.

De voorzitter van de Nationale Sportraad, Miguel Cardenal, en de staatssecretaris voor Veiligheid, Francisco Martinez, beloofden maandag na een bijeenkomst van de Commissie Tegen Geweld dat ze het hooliganisme in het Spaanse voetbal zullen bestrijden.

Donderdag zitten vertegenwoordigers van de Spaanse Voetbalbond en La Liga rond de tafel om het hooliganisme aan te pakken. Volgens Cardinal wordt overwogen om, net als in buitenlandse competities, de tribunes van de gewelddadige supporters te sluiten.

Martinez verklaarde tot slot dat de regering "absoluut vastberaden" is om de verantwoordelijken voor de dood van Francisco Romero Taboada voor het gerecht te brengen.

AFP