Spaanse pers smult van rentree Hazard: “Hij keerde terug met een knaller, Eden deed alles goed met de bal”

Photo News
Eden Hazard vierde gisteravond na 82 dagen zijn rentree bij Real Madrid. En de gretige Rode Duivel maakte indruk tegen Celta de Vigo. Dat zag ook de Spaanse pers. “De Koninklijke heeft opnieuw ‘een CRACK’, in hoofdletters.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Hazard heeft niet veel nodig om zijn beste niveau terug te vinden”, schrijft Marca. “Dat was het beste nieuws voor Real na het gelijkspel tegen Celta de Vigo. Hij keerde terug met een knaller, met een spectaculaire en beslissende fysieke paraatheid aan de bal.”

Photo News

“Hazard zit nu al niet ver van het niveau dat hij net voor zijn blessure had. Hij veroorzaakte een strafschop en monopoliseerde daarnaast het aanvalsspel van Real, dat meer dan ooit over links verliep”, vervolgde de Spaanse sportkrant. “Hazard deed alles goed met de bal. Zowel in het samenspel met zijn ploeggenoten, als bij het voorbijsnellen van zijn tegenstrevers. Fantastisch nieuws voor Real, dat opnieuw ‘een CRACK’ heeft, in hoofdletters.”

REUTERS

Ook AS haalde de loftrompet boven. “Hazard speelde voor het eerst sinds 26 november, maar toch was hij gisteravond duidelijk de meest effectieve speler voorin. Hij stond onverwacht aan de aftrap, Zidane gaf hem de kans om ritme op te doen. En ritme, dat had hij in zijn spel. Hij sneed van links naar binnen en creëerde zo ruimte voor Marcelo, die vaak overlapte.”

“Een fitte Hazard kan schade aanrichten. Die wedstrijdscherpte heeft hij wel voor de clashes tegen Man City (achtste finale Champions League, heenmatch wordt op 26 februari afgewerkt, red.) en Barcelona (1 maart, red.)", ging AS verder. “Hij dwong gisteravond Celta-doelman Blanco tot een strafschopfout. Bernabéu gaf hem een staande ovatie, toen hij in de 74ste minuut naar de kant werd gehaald.”

Getty Images

“Hazard rolde de mouwen op en leidde zijn team vanop de linkervleugel”, aldus El Mundo Deportivo. “Na rust werd de Belg belangrijker, ondersteund door Benzema. Hazard speelde uiteindelijk een geweldige wedstrijd en dwong bij een 1-1-stand een penalty af. Toen hij naar de kant werd gehaald, begon Real het initiatief te verliezen. Eindstand: 2-2, een gouden punt voor Celta.”

REUTERS
AP19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gabriel Daniels

  En toch blijven er steeds opnieuw mensen die de klasse van Hazard willen minimaliseren. Tegen deze mensen zeg ik het volgende: Hazard speelt toch maar mooi bij de grootste voetbalclub ter wereld nl. het Koninklijke Madrid. Als ik mij niet vergis heeft dat hem dat slechts 1 belg ooit voorgedaan.

 • Peter de Bruyne

  Echte toppers staan er direct terug...bij deze.

 • Carlos Simonis

  Nee Stijn Vande Putte, in Engeland kon Hazard vaak op 90% spelen en dan nog was hij de beste man op het veld. In Spanje zal hij op 110% moeten spelen, en zal hij meer aanvallender dan toen bij Chelsea. Hazard in topvorm is van wereldklasse, daar twijfelt niemand over. Alleen domme mensen gaan vergelijkingen maken met bv C.Ronaldo. Hazard heeft andere klasse en speelt totaal een andere rol op het veld.

 • Stijn Vande Putte

  Was beter in Engeland gebleven... Daar past zijn speelstijl beter. Of hij moet zich nog steeds ontwikkelen in Spanje... Maar nu blijft hij wel ver onder zijn niveau die had had bij Chelsea.

 • Pieter Verhulst

  En toch puntenverlies met hazard.