Spaanse gerecht houdt uitbreiding Bernabeu tegen

AP
Real Madrid moet zijn plannen om het Santiago Bernabeu-stadion te renoveren voorlopig opbergen. Het Spaanse hooggerechtshof besliste immers het akkoord dat de 'Koninklijke' afsloot met het stadsbestuur ongeldig te verklaren.

Op 15 november 2012 bereikte Real Madrid met de stad een vergelijk om zijn stadion te verbouwen en uit te breiden. Er werden plannen gemaakt om een uitschuifbaar dak te monteren. Tegelijk zou rond het stadion een commercieel centrum en een hotel worden neergezet, goed voor een investering van 400 miljoen euro.

Vertraging
Tegen de plannen kwam onmiddellijk, en met succes, protest van verschillende actiegroepen waardoor het project vertraging opliep. Ook de Europese Commissie mengde zich in de zaak en voerde een onderzoek naar mogelijke illegale overheidssteun die Real zou hebben ontvangen. Dat onderzoek, dat draait rond de aankoop van grond rond het stadion, is nog steeds gaande. Op zijn website bevestigt Real Madrid vandaag de beslissing van het hooggerechtshof in Madrid. Tegelijk meldt de club dat het, in samenspraak met de overheid, een oplossing zal zoeken om uit de impasse te geraken.