Ronaldo: "Het zou mooi zijn als Barcelona zaterdag een erehaag voor ons vormt." Maar of Barça dat ook doet?

Getty Images
Hét thema momenteel in Spanje, waar zaterdag om 13u de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona op het programma staat: zal Barça een erehaag vormen voor 'de Koninklijke'? Volgens de Spaanse traditie wil het dat een club die net een titel of beker gepakt heeft, geëerd wordt met een zogenaamde 'pasillo'. Het voorbije weekend won Real het WK voor clubs. Maar of Barcelona dat ook zal doen?

Het mag dan geen Champions League, de Spaanse landstitel of Copa España zijn en 'slechts' het WK voor clubs, in Madrid hopen ze toch op een eresaluut - ook al is de tegenstander de eeuwige aartsrivaal. Cristiano Ronaldo, die de enige goal maakte in de finale van dat WK voor clubs, half lacherig: "Ik zou het wel op prijs stellen dat Barcelona ons op het veld verwelkomt met een erehaag. Dat zou een mooi gebaar zijn."

Het antwoord van FC Barcelona liet niet lang op zich wachten. Zo stelde Guillermo Amor, ex-speler van de club die momenteel een directeursfunctie heeft in Camp Nou: "Wie de tegenstander ook is, het is de regel om een erehaag te vormen, maar op voorwaarde dat Barcelona ook deelgenomen heeft aan die competitie. Wat in het geval van het WK voor clubs niet zo was. We zullen nog zien wat er gebeurt. Maar we hebben momenteel elf punten voorsprong op Real in La Liga - dat is het enige wat telt."

Ernesto Valverde hield zich net na de 4-0 zege tegen Deportivo op de oppervlakte. "Ik heb daar nog niet aan gedacht", aldus de coach van het in La Liga nog ongeslagen Barcelona. Die zal ongetwijfeld hopen dat hij zondag de Clásico tot een goed einde brengt en Real Madrid in de terugronde bij de return wel een pasillo moét vormen in Camp Nou.

Valverde in gesprek met Pique tijdens de 4-0 tegen Deportivo.
Photo News Valverde in gesprek met Pique tijdens de 4-0 tegen Deportivo.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Droom maar verder man ! Die denkt dat hij God is zeker ??? Pretentieus ventje ! Zou het omgekeerde gebeuren ? Geloof het niet !

 • Sanjiv Seeuws

  Wat een arrogant ventje, CR7!! Alsof Real Madrid een erehaag zou vormen voor FC Barcelona?

 • Marc Maes

  Hoe pretentieus kan je zijn...die denkt echt dat de wereld rond hem draait..als hij dit weekend maar naar de 'Red and Blue' gaat, daar zullen ze wel een haagje voor hem vormen.

 • Dirk Tuymans

  Dikke nek Ronaldo zal ook is iets zeggen. Erehaag vormen! Wa een arrogantie. Zou Messi nooit aan denken..! Dat de arbiters een erehaag vormen. Het zijn zij die real kampioen gemaakt heeft. Normaal moest barca er staan en niet Real.

 • Dave Claus

  Top Anna, een supporter die niet blind is! Of Real beter is, durf ik niet zeggen (zelf voorkeur voor Barça), maar verkies Ronaldo boven Messi als het over voetbal en menselijkheid naar supporters gaat.