Real profiteert: Ronaldo scoort weer in competitie, Bale overleeft aanslag


Horrific tackle on Bale! by proximus11
Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de thuisnederlaag van FC Barcelona, gisteren tegen Malaga (0-1). In Elche bleef de 'Koninklijke' bijna een uur lang onmondig, maar toen brak Benzema de ban. Dat deed wat later ook Cristiano Ronaldo door na drie competitieduels zonder goal opnieuw de weg naar de netten te vinden. Door de 0-2 zege loopt Real in het klassement tot vier punten uit op aartsrivaal Barça.

Halfweg mocht Elche, al een heel seizoen in de onderste regionen in de Primera Division, nog hopen op puntenwinst tegen een weinig overtuigend Real. Dat zag zich een geldig doelpunt van Benzema door de neus geboord, maar faalde ook deerlijk in de afwerking. Bale en Ronaldo, die in de beginfase al een keer de paal had getroffen, wrongen wenkende kansen op vakkundige wijze de nek om. De Welshman overleefde tussendoor een aanslag van Aaron, die niet mocht klagen dat de scheidsrechter het bij geel hield. Rood was de enige logische sanctie geweest.

Flipperkast
Het betere flipperkastwerk tussen doelman Tyton en verdediger Lomban luidde na 56 minuten het begin van het einde in voor de thuisploeg. Benzema kreeg de bal op een presenteerblaadje en trof met de ogen dicht raak. Een onmachtig Elche was niet in staat om de bakens te verzetten en moest definitief buigen toen Ronaldo na drie weken droogte opnieuw de trekker vond. De Portugees kopte een voorzet van uitblinker Isco krachtig tegen de touwen: 0-2 en Real weer vier punten los.

AP
REUTERS
REUTERS
AP