Real Madrid wil Neymar als opvolger van Ronaldo: "Voorzitter Perez heeft ontmoeting gehad met Neymar Snr."

4 augustus van dit jaar: Neymar voorgesteld bij PSG. Hij schudt de hand van de Qatarese voorzitter Nasser Al-Khelaifi.
AFP 4 augustus van dit jaar: Neymar voorgesteld bij PSG. Hij schudt de hand van de Qatarese voorzitter Nasser Al-Khelaifi.
Hij is nog maar pas in Parijs neergestreken, of er doen al geruchten de ronde dat Neymar straks voor Real Madrid zal spelen. Florentino Perez, voorzitter van 'Los Blancos', zou een gesprek gehad hebben met de vader van Neymar opdat de Braziliaanse ster in het Bernabeu straks de opvolger wordt van Cristiano Ronaldo.

In 2013 had Real Madrid ook al verregaande interesse in Neymar. Toen koos de aanvaller voor FC Barcelona, waar hij vier jaar speelde en er één keer de Champions League won, twee Spaanse titels pakte en drie Spaanse bekers. Deze zomer verraste Neymar met een overgang naar PSG, voor een wereldwijd recordbedrag van 222 miljoen euro. In Parijs miste Neymar zijn start niet met 11 goals in 12 matchen, waaronder de meest recente afgelopen week in de Champions League tegen Anderlecht. In de Ligue 1 telt de hoofdstedelijke club ook al 4 punten voor op eerste achtervolger Monaco.

Appiah, Kums en Gerkens in de achtervolging op Neymar, wanneer die er vlak voor rusten 2-0 van maakte.
Photo News Appiah, Kums en Gerkens in de achtervolging op Neymar, wanneer die er vlak voor rusten 2-0 van maakte.

Maar in een gesprek tussen Perez en Neymar Snr, die ook de transfer naar PSG doorgedrukt heeft, is naar verluidt al een transfer naar Real Madrid besproken. Dat schrijven verschillende internationale media. De Real-voorzitter zou gezegd hebben dat de deur van het Bernabeu altijd open staat voor Neymar. Hij moet er de natuurlijke opvolger worden van de 32-jarige Ronaldo, wiens contract in Madrid afloopt in 2021. 

Ronaldo's contract in Madrid loopt af in 2021.
AFP Ronaldo's contract in Madrid loopt af in 2021.

Een transfer lijkt op korte termijn dus zeker niet aan de orde en met PSG ongetwijfeld enkele prijzen aan zijn palmares wil toevoegen. Al zou dat laatste -bij het uitblijven van mooie trofeeën- ook voor een versneld vertrek kunnen zorgen. Vorige week nog waren er geruchten dat Neymar de zon en het Spaanse leven miste, al heeft hij in Parijs met zijn Braziliaanse landgenoten Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva en Lucas Moura alles om zich in de kleedkamer gelukkig te voelen.

Na de zege tegen Anderlecht vierde Neymar, onder andere samen met zus Rafaella, Halloween in ware 'Joker'-stijl.
instagram neymar Na de zege tegen Anderlecht vierde Neymar, onder andere samen met zus Rafaella, Halloween in ware 'Joker'-stijl.18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roos Desreveaux

  ieder werknemer heeft het recht om te veranderen van werkgever, mits het naleven van de contracten natuurlijk, en dat geldt voor alle beroepen waar men weinig geld verdient(en daar heb ik evenveel respect voor) en voor die geldgeile voetballers.en andere beroepen waar er zwaar geld wordt verdiend.

 • Buitre Emilio

  Dat is nu eenmaal voetb,en als hy naar een topper wil is er maar 1Real !! Boris dat is alt zo geweest ook al heb je dit niet graag maar d slimme leven v d domme op da gebied

 • evert debacker

  grappig als je ook maar 1 sec half geloof aan dit verhaal hecht.dit gaat 10.000% zeker niet gebeuren. neymar is zonet voor een aardverschuivend wereld record bedrag van 222m€ verpatst en heeft een van de zwaarste contracten in de hele sportwereld. voor quatar was dit een investering he. om die weg te krijgen bij psg ga je al richting half miljard mogen gaan voor dat psg zelfs nog maar ga willen luisteren. zelfs een real madrid is ni zo zot

 • Eddy Verbiest

  Er is volgens mij zelfs een belg geweest die ooit van Barca naar real is gegaan: Fernand Goyvaerts (kan ook zijn dat het omgekeerd was).

 • Kim Schoonbaert

  Neymar? Ach dat akelig ventje met zijn vrouwelijke kantjes. Dankzij zo gasten wordt voetbal een echte sport voor softies. Sjakosje dragen, veel blabla, bang van zn eigen schaduw maar tventje kan wel op een bal sjotten.