Real Madrid kiest volgend seizoen resoluut voor Thibaut Courtois

EPA
Real Madrid trekt volgend seizoen resoluut de kaart van Thibaut Courtois. Het bestuur van ‘De Koninklijke’ sprak haar vertrouwen in de Rode Duivel uit. Concurrent Keylor Navas mag beschikken. 

De terugkeer van Zinédine Zidane deed Courtois (26) geen goed. Of toch zijn imago niet. De Fransman greep in zijn eerste wedstrijd meteen terug naar Keylor Navas, nummer een in zijn eerste periode op Bernabeu. Onmiddellijk werd zijn toekomst in de Spaanse en Engelse pers in vraag gesteld, maar dat waren losse flodders. Ook omdat Courtois nadien in de lappenmand verdween. Vorige zondag zette Zidane een fitte Courtois bij Valladolid voor het eerst weer onder lat. 

Iets wat hij ook volgend seizoen van plan is. Het Madrileense bestuur maakte vorige week in een meeting nogmaals duidelijk dat onze nationale nummer één voor hen de toekomst is. Ze spraken met andere woorden hun vertrouwen uit. Met dat signaal hopen ze dat Courtois teruggroeit naar zijn allerbeste niveau - dat van het WK in Rusland. 

Die keuze betekent slecht nieuws voor Keylor Navas. Met de komst van Zidane leek hij zich opnieuw te kunnen bewijzen, maar zijn verhaal in Madrid lijkt nu definitief voorbij. Hij ligt nog twee jaar onder contract en makelaars kregen de opdracht hem te slijten in de Premier League. Daar zijn er echter slechts een handvol clubs op zoek naar een doelman: Man United speurt naar een bijkomende optie als David De Gea vertrekt, Arsenal zoekt na het pensioen van Petr Cech eerder een nummer twee. Ook Watford heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe keeper. 

Photo News16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Vriends

  Propaganda voor Hazard te krijgen meer is het niet .

 • hugo wouters

  Aan al de criticasters, Courtois hoeft niets meer te bewijzen, hij is een topkeeper, en iedereen begaat al eens een foutje, maar bij een keeper heeft dat meestal zware gevolgen. Ook Tifon, Cassillias hebben ooit geflaterd. Herinner jullie toen Genk kampioen speelde in 2011, toen won Thibaut het kampioenschap. En later was hij top bij Atletico, Chelsea en de Rode Duivels. Wie kan zo een brieven voorleggen?

 • Peter Berg

  Er kan ook een onderliggende reden zijn: Courtois gaat nogal vaak in de fout en het zou voor Zidane dan makkelijker zijn om zijn zoon als vaste doelman in de ploeg te droppen...

 • Cletus Clint

  Courtois is een echte topper, inclusief de eigenschap om een groot deel van de mensen af te stoten en geen aaibare teddybeer te zijn. Gelijk heeft hij want het enige wat telt zijn de prestaties onder de lat. En die zijn goed. Elke voetballer maakt al eens een flater. Wie enkel dit onthoudt verraad zijn eigen negatieve zwakke persoonlijkheid.

 • DAVID VAN LAER

  Een groot ego dat heeft hij maar wat heeft hij verleden seizoen bij Chelsea en nu dit seizoen bij Real bewezen niets. Hij ging er vanuit dat er niemand aan zijn status twijfelde na een goed wk, maar dit telt ook voor Navas. Als nieuwkomer in de kleedkamer van Real ben je niet de man daar zitten spelers met EK en WK titels die niet zitten te wachten op een lawaai maker met een verleden bij Atlético de supporters trouwens ook niet. Dat is zijn probleem.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00