Real loopt zware averij op in Valladolid

AFP
Real Madrid heeft een slechte, of zelfs dramatische avond achter de rug in Valladolid. De hoofdstedelingen, die natuurlijk altijd moesten winnen om de titeldromen levend te houden, kwamen bij de degradatiekandidaat niet verder dan 1-1. Sergio Ramos, weer hij, opende de score, maar Osorio stelde kort voor tijd gelijk met een rake kopslag. Bovendien had Real na amper acht minuten spelen ook Cristiano Ronaldo verloren. De Portugees kampte met hinder aan de linkerhamstrings, maar de schade zou meevallen. In elk geval blijft Real nu steken op 84 punten, dat zijn er 4 minder dan leider Atletico. Met nog twee wedstrijden op de boeg kan de klas van Ancelotti de titel dus wel vergeten.

Even concreet toelichten waarom Real de titelambities maar al beter opbergt: de 'Koninklijke' heeft nu 84 punten, Barcelona 85 en leider Atletico 88, en dat met nog twee wedstrijden voor de boeg - waaronder dé absolute kraker tussen Barcelona en Atletico op de slotspeeldag in Camp Nou. Er is wel nog een kleine waterkans, maar dan moeten zowel Barça als Atleti de volgende wedstrijd verliezen, en op de slotspeeldag nog een keertje gelijkspelen (én moet Real natuurlijk alles winnen). Los van het feit dat ook de twee concurrenten recent puntenverlies leden, geeft eigenlijk niemand nog een stuiver om de titelkansen van de klas van Carlo Ancelotti. De titel gaat dus naar die andere ploeg in de Spaanse hoofdstad, ofwel naar Catalonië. Wie graag nog een gokje waagt op Real, doet dat maar beter tijdens de finale van Champions League. Al is ook die trofee verre van binnen...

... en is het wel zomaar mogelijk dat Real daar in Lissabon (in een worst case scenario dan wel) geen beroep kan doen op Cristiano Ronaldo. De Portugees moest vandaag na amper acht minuten al naar de kant met hinder aan de hamstrings, maar coach Ancelotti gaf kort na afloop van de partij mee te denken dat het niet zó ernstig zou gesteld zijn met zijn sterspeler. Bale ontbrak al aan de aftrap, waardoor het nu dus een keertje aan Benzema & co was om het verschil te maken.

Ramos to the rescue
Real leek wat met verstomming geslagen door het vroege uitvallen van hun prijsschutter, maar eens te meer was het Sergio Ramos die opstond bij 'Los Che'. Na zijn belangrijke goals tegen Bayern (in de Champions League) en Valencia (vorige week in de competitie), toonde hij dat hij zijn team ook wel een derde keer aan punten kon helpen - vanop vrije schop dan nog wel. Dat thuisportier Jaime de bal eigenlijk wel had kunnen pareren, laten we hier in het midden. 0-1 dus voor Real bij de rust, zonder dat het daarvoor echt goed diende te spelen.

Ronaldo moest al gauw naar de kant...
EPA Ronaldo moest al gauw naar de kant...
...dus nam Sergio Ramos de rol van doelpuntenmaker (andermaal) op zich.
AFP ...dus nam Sergio Ramos de rol van doelpuntenmaker (andermaal) op zich.
Casillas heeft geen verhaal tegen de kopslag van Osorio.
GETTY Casillas heeft geen verhaal tegen de kopslag van Osorio.

Real monopoliseerde de bal ook wel na de pauze, maar Casillas kwam al een eerste keer met de schrik vrij toen hij een omhaal van Javi Guerra net naast zijn kooi zag gaan. Inderdaad, tegen de gewoonte van coach Ancelotti mocht Iker Casillas vandaag nog een keertje opdraven in de competitie, maar ook hij kon zijn team niet van puntenverlies behoeden. In het absolute slot van de wedstrijd kopte Osorio via Modric buiten het bereik van de Spaanse nummer één, waardoor Real met een fikse kater terug richting hoofdstad moest afreizen. Weg titel!?

REUTERS
AP
AFP
AP
AP
AFP
EPA
GETTY
AFP
AFP