Real-kapitein Sergio Ramos geeft Benítez lik op stuk

Ramos heeft zijn eigen mening over wat er fout liep in de derby tegen Atlético
REUTERS Ramos heeft zijn eigen mening over wat er fout liep in de derby tegen Atlético
Sergio Ramos heeft opnieuw last van zijn schouder en kan daardoor de twee laatste EK-kwalificatiewedstrijden van Spanje niet afwerken. Voor hij het kamp van 'La Roja' verliet, had de Real-kapitein nog een duidelijk boodschap voor Rafael Benítez, coach van de Madrilenen. "Iederéén maakt fouten, dat is menselijk. Zo gaat het ook bij Madrid, wie daar niet op voorbereid is kan misschien maar beter een andere ploeg zoeken of van job veranderen."

Benítez had na de derby tegen Atlético (1-1) kritiek geuit omdat Ramos een penaltyfout maakte. De beenharde verdediger laat echter niet zomaar over zich heen lopen. "Het maakt met niet uit dat de coach daar een opmerking over maakt, het was ook een enorm domme fout. Maar fouten zijn menselijk. Zo speelden we na de 0-1 voorsprong te defensief. In plaats van de lijnen op te schuiven naar voor, trokken we meer naar achter om te verdedigen. Misschien viel de 1-1 daardoor wel", is de niet mis te verstane steek richting 'Rafa'.

"Bij Real speel je op het hoogste niveau en dan kun je fouten maken, daar moet je op voorbereid zijn", gaat Ramos verder. "Wie dat niet is kan maar beter van ploeg veranderen. Of beter, een andere job zoeken. We maken allemaal wel eens fouten, ik ben dan ook blij dat Keylor (Navas nvdr) de penaly stopte. Het was een enorm domme overtreding, maar daar zal ik mijn lessen uit trekken. Naast die penaltyfout wordt er ook gepraat over de gekozen wissels van de trainer. We moeten nu gewoon onze conclusies trekken, we kregen namelijk kansen genoeg om de wedstrijd nog voor de rust op slot te doen."

Niet veel later werd Ramos gebeld door Benítez. Volgens Marca, een andere Spaanse sportkrant, wilde de Real-coach de plooien met zijn kapitein snel weer glad strijken.

Benítez bluste ondertussen het brandje met Ramos al
PHOTO_NEWS Benítez bluste ondertussen het brandje met Ramos al


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00