Real-coach Zidane: “Hazard was indrukwekkend”, ook Spaanse pers geniet eindelijk van Eden

Eden Hazard.
AFP Eden Hazard.
Real Madrid won, met een sterke Eden Hazard, met 0-4 van Eibar op de dertiende speeldag van de Spaanse Primera Division. Trainer Zinédine Zidane loofde nadien de Rode Duivel. "De eerste helft van Eden was indrukwekkend", reageerde de Fransman.

"Ik ben tevreden", stelde Zidane. "Het is steeds belangrijk om altijd voluit te spelen en alles te geven. Dat hebben we vandaag gedaan, in een stadion waar het altijd moeilijk is. De eerste helft is waarschijnlijk de beste sinds mijn terugkeer. De match in zijn geheel stemt me tevreden. Eden was in de eerste helft indrukwekkend. Het staat buiten kijf dat hij een belangrijke speler voor Real wordt.” 

Ook de Spaanse pers was lovend. Marca sprak over een “Hazard die eindelijk liet zien waarom zijn reputatie zo groot was in Engeland. Dit was een indrukwekkend optreden.” El Mundo Deportivo zag dat “Eden plezier had in de regen.” ABS.es stelt dan weer dat “we eindelijk een grote Hazard zagen. Een Hazard van wereldklasse, hopelijk heeft hij eindelijk zijn niveau bereikt. Spreek gerust van de Hazard-show met dribbels, rushes en zelfs een rabona. Hij was erg aanwezig en leverde al zijn acties af op hoge snelheid.” De Spaanse media genoot er met volle teugen van... 

Eden Hazard.
AP Eden Hazard.
Zidane.
AP Zidane.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Wanneer een speler goed speelt krijgt hij alle complimenten, als hij slecht speelt krijgt hij kritiek. Dat mag, een speler wordt altijd per wedstrijd beoordeelt of veroordeelt, dat is het voetbalwereldje. Hazard is gewoon een topspeler, dat is onderhand wel bekend, behalve voor diegenen die Hazard niet mogen, dus nooit objectief zijn.

 • Christian Smets

  Bij Real Madrid ben je de ene dag de held de andere een schliemel. Een club zonder hart. Niet een ploeg om voor te supporteren.

 • Frank Van den Eynde

  Opnemen in Vlaamse canon graag. Iemand om trots op te zijn.

 • Philippe Schotte

  Kan wedstrijden spelen buiten categorie , jammer genoeg is hij toch zeer onregelmatig en zal hij nooit het niveau van Messi of Ronaldo halen . Wellicht de beste Belg na De bruyne !

 • Steven van Soom

  Eden is de beste, maar ze moeten eens leren dat hij het als een passie ziet en niet als een beroep, laat Eden vrij en hij staat in de top 5 zo niet top 3, giet hem in een tactisch keurslijf en zijn goesting is nagenoeg over, dat is ook zo met Ronaldo, Messi en co, die spelers moeten vrijheid hebben.